tromaktiko: Απάντηση στο: Προβληματισμός

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Απάντηση στο: Προβληματισμός



Τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι άστοχα και δεν ελάχιστα έχουν σχέση με την έννοια της ατομικής ευθύνης.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_3087.html)
Μάλλον με το πως να γίνεις ρουφιάνος έχουν. Ατομική ευθύνη είναι να σέβομαι τον συμπολίτη μου και να μην φοροδιαφεύγω και όχι οταν δώ κάποιον στο σχολίο να τον καταγγείλω.

Απαντάω σε όλα αυτά που λές λοιπόν.

1. " όταν έβλεπα τον διπλανό μου να αντιγράφει δεν τον ανέφερα."

Και αν τον αναφέρεις θα έχετε έχθρα για τα μισά χρόνια της ζωής σας που θα είστε συμμαθητές ή θα σε αποκαλεί όλη η τάξη ρουφιάνο του σχολείο.

2. " όταν ήξερα ότι κάποιος έκλεβε δεν τον κατήγγειλα, φοβήθηκα, αδιαφόρησα "

Λογικό είναι, για ποιον λόγο να μπλέξεις ? Και σε λέει όλο το σχολείο μετά ρουφιάνο ή να τσακώνεσαι μια ζωή με αυτόν που έκλεψε, ας πρόσεχε το θύμα καλύτερα τα πράγματά του.

3. " όταν δε με εξυπηρετούσε κάποιος δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, θύμωνα, παρ όλα αυτά δεν έλεγα τίποτα. Ήξερα ότι δε θα γίνει τίποτα, όμως έπρεπε να προσπαθήσω."

Και τι θα γίνει άμα προσπαθήσεις ? Θα σου πεί ο υπάλληλος οτι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και λογικό εξάλλου αφού οι νόμοι περί πειθαρχικών παραπτωμάτων δεν εφαρμόζονται. Εκτός αυτού άμα τον νευριάσεις θα σε δυσκολέψει ακόμη περισσότερο με την δουλειά σου ή μπορεί να φας και μύνηση από κανέναν κομπλεξικό υπάλληλο και να τρέχεις στα δικαστήρια.

4. " όταν μου έλεγε ο πατέρας μου ψήφισε τον τάδε, τον ψήφιζα. Πίστευα ότι ήξερε καλύτερα. Έτσι πίστευε κι εκείνος αλλά αποδείχτηκε ότι οι περισσότεροι Έλληνες είχαμε μαύρα μεσάνυχτα."

Το μόνο που συμφωνώ από όσα έγραψες, και εγώ το ίδιο λάθος έχω κάνει, εσύ που είσαι νέος μπορείς να ψηφίζεις κάτι άλλο, οι μεγάλοι που είναι κολλημένοι στις δικές τους εποχές της δεξιάς της χούντας ή του εμφυλίου μια ζωή τα ίδια θα ψηφίζουν γιατί δεν πρόκειται να αλλάξουν, και αν προσπαθήσεις να τους πείς τίποτα σε προσβάλλουν κιόλας ειδικά κάτι γέροι....

5. " όταν έβλεπα υγιέστατους ανθρώπους να έχουν καταλάβει θέσεις στο δημόσιο λόγω «προβλημάτων υγείας» (με κοινωνικά κριτήρια) πάλι δεν έλεγα τίποτα. Σκεφτόμουν ότι όλοι πρέπει κάπου να δουλέψουμε, για όλους έχει ο θεός. Και ας μην είχαν ανάγκη τη δουλειά αυτή "

Εξαρτάται για τι πρόβλημα υγείας μιλάμε. Μπορείς να ξέρεις από τι πάσχει ο καθένας ? Η νομίζεις πως η αναπηρία είναι μια έννοια που αφορά μόνον αυτούς που είναι καθισμένοι σε ένα καροτσάκι ή δεν μπορούν να περπατήσουν ? Ψάξε στο ιντερνετ για τον ορισμό του ποσοστού αναπηρίας και ίσως καταλάβεις οτι δεν είναι απαραίτητο κάποιος να κάθεται σε καροτσάκι ή να είναι τυφλός/κουφός για να μπορεί να περάσει στο δημόσιο σε θέσεις για άτομα με ΑμΕΑ.

6. " όταν έβλεπα ότι ο καφές σε ένα μαγαζί είχε 4 ευρώ και βάλε, πήγαινα και ξαναπήγαινα Έπαιρνα μέρος στην κοροϊδία αλλά βλέπεις ήταν IN."

Συμφωνώ λίγο, αλλά αμφιβάλλω αν σταμάτησες να πηγαίνεις ή μήπως συμμετέχεις και σε άλλες κοροϊδίες που μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί ?

Αν περιμένεις οτι με την διόρθωση αυτών των λαθών θα σωθεί η χώρα είσαι γελασμένοοςς. Η χώρα καταστράφηκε από τους κομματικά διορισμένους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι για όσο διάστημα θα ζούν θα ψηφίζουν το κόμμα που τους διόρισε. Οπότε ελπίδα για την χώρα θα υπάρχει μετά από 25 χρόνια, και λίγα λέω. Όταν θα υπάρξει μια νέα πολιτική δύναμη.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!