tromaktiko: Εγκύκλιος εσωτερικών για άδειες μουσικής καταστημάτων

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Εγκύκλιος εσωτερικών για άδειες μουσικής καταστημάτων



Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και κατόπιν επικοινωνίας εκατοντάδων καταστηματαρχών, το Υπουργείο Εσωτερικών διένειμε μέχρι την... προηγούμενη εβδομάδα Εγκύκλιο αναφορικά με τη χορήγηση Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης από τους Δήμους.
Η Εγκύκλιος βασίστηκε στην τελευταία γνωμοδότηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, αρμόδιου φορέα για την Πνευματική Ιδιοκτησία στην Ελλάδα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, ο επιχειρηματίας που επιθυμεί να εκτελέσει δημόσια στην επιχείρησή του αποκλειστικά ρεπερτόριο μη εκπροσωπούμενων έργων από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης έχει τη δυνατότητα να λάβει κανονική Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης από το Δήμο χωρίς να υποχρεούται να προσκομίσει οποιαδήποτε σύμβαση με ΟΣΔ παρά μόνο μία Υπεύθυνη Δήλωση.

H FAIRMUSIC ήδη από την 1η γνωμοδότηση του Ο.Π.Ι. στις αρχές Μάρτη είχε ξεκαθαρίσει ότι οι συνδρομητές της έχουν τέτοιο δικαίωμα, κάτι που αμφισβητήθηκε από πολλούς (ακουσίως ή δολίως).
Τα πράγματα πια έχουν κρυστάλλινη διαύγεια και μετά την παραλαβή της Εγκυκλίου όποιος Δήμος δεν αντιμετωπίζει βάσει αυτής τους συνδρομητές μας, θα του καταλογίζεται δόλος.

Ξεπερνώντας και αυτό το εμπόδιο, η FAIRMUSIC ήδη ξεκίνησε τη συσπείρωση ανεξάρτητων Ελλήνων Δημιουργών που θα επιλέξουν να αδειοδοτήσουν τα μουσικά τους έργα με άδειες Creative Commons και να τα προσφέρουν δωρεάν στο κοινό για προσωπική χρήση.
Ήδη ξεκίνησε πακέτο δωρεάν υπηρεσιών προς τους δημιουργούς που περιλαμβάνει πέρα από την προβολή, την κατοχύρωση της ιδιοκτησίας μέσω ηλεκτρονικού μητρώου κ.α.
fairmusic.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!