tromaktiko: Η Παναγία βοήθησε τα χωριά και τους κατοίκους από την πυρκαγιά, ενώ προστάτεψε σπίτια και εκκλησίες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η Παναγία βοήθησε τα χωριά και τους κατοίκους από την πυρκαγιά, ενώ προστάτεψε σπίτια και εκκλησίες



Μεγάλη δοκιμασία έζησαν και ζουν μέχρι και αυτή την στιγμή οι κάτοικοι των Χωριών... του τέως Δήμου Βαλτετσίου Πάπαρι, Δάφνης, Μανιάτιου, Αγριακώνας, Καλτεζών κ.λ., στην Αρκαδία. Από τις πρωινές ώρες ο άνισος εχθρός που ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, απείλησε και συνεχίζει να απειλή με τις πύρινες γλώσσες της, ανθρώπινες ζωές, χωρία, καλλιέργειας και δάση της περιοχής.

Από την πρώτη στιγμή ο Κρατικός Μηχανισμός, η Περιφέρεια, Αστυνομία, ο Δήμος Τριπόλεως και οι τοπικοί παράγοντες με τους κατοίκους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για την κατάσβεση και την προστασία των περιουσιών των συνανθρώπων μας, προβαίνοντας συνάμα στην εκκένωση των Χωριών όπου ήταν απαραίτητο. Πρωτίστως όμως αξίζουν συγχαρητήρια στα παλληκάρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους αξιωματικούς τους πυροσβέστες και τους πεζοπόρους, που με αυτοθυσία ρίχτηκαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς όπου ήταν εφικτό λόγω των μεγάλων πύρινων μετώπων, και των αντίξοων καιρικών συνθηκών μιας και φυσούν στην περιοχή σφοδρότατη άνεμοι.

Δόξα το Θεό δεν έχουμε θύματα μέχρι στιγμής, ενώ δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε οικίες των ως άνω χωριών. Έχουν καεί χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις όπως και κηπευτικά και δεντροκαλλιέργειες. Η φωτιά συνεχίζει να καίει στην περιοχή Λαγκάδα προς Καλτεζά, έχει κατακαύσει το όρος Τσεμπερού και οδηγείτε προς τα χωριά της Μεγαλοπόλεως και την Αγριακώνα.

Από θαύμα δεν κάηκε ο Ενοριακός Ναός της Δάφνης και της Παναγίας της Τσεμπερούς, ενώ μέχρι την ώρα δεν γνωρίζουμε τη έχει απογίνει ο Ναός του Αγίου Κων/νου στο Πάπαρι μιας και μαίνονται τα πύρινα μέτωπα. Μαζί με τους άρχοντες και τους υπευθύνους που βρέθηκαν κοντά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από το πρωί βρέθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, μαζί με τον Εφημέριο των Χωρίων Πάπαρι π. Ιωάννη.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!