tromaktiko: Για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας



Προς απάντηση όλων αυτών που επιθυμούν την αύξηση της θητείας από 9 σε 12 μήνες ( μεταξύ μας θα ήθελαν και πιο πολυ αλλα ας μη το κανουμμε θεμα) και την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν για την ενίσχυση της θέσης τους, έχω να τους απαντήσω ότι...

1) Λυπάμαι που συγκρίνουν την Ελλάδα με την Αφρική και την Παλαιστίνη (ξέχασαν το Ιράν και τη Λιβύη), αλλά να τους υπενθυμίσω ότι ευτυχώς η Ελλάδα ανήκει στη δύση και στην Ευρώπη, ίσως δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, ωστόσο έχουν δίκιο ότι με αυξήσεις θητείας θα μοιάσουμε με τις προαναφερθείσες χώρες.
2) Για τους φίλους που ισχυρίζονται οτι οι γείτονες μας, αν μας επιτεθούν τι θα κάνουμε και άρα σιγά ας αυξήσουμε λίγο τη θητεία, έχω να τους ρωτήσω οτι αν τόσα χρόνια που την είχαμε τη θητεία στους 9 μήνες μας επιτέθηκε κανείς και είναι βέβαιοι αυτοί οτι με 3 μήνες παραπάνω θητεία έχει λυθεί το αμυντικό πρόβλημα της Ελλάδας? 'Η μήπως όταν γίνει 12 μηνες ο στρατός θα ειμαστε έτοιμοι να πάρουμε ξανά την πόλη?
Συγγνώμη που θα το πω, αλλά όλοι οι παραπάνω ισχυρισμοί ανήκουν στη σφαίρα της γελοιότητας, καθώς όλοι πλέον οι σύγχρονοι στρατοί είναι καθαρά επαγγελματικοί και όταν γίνονται πια πόλεμοι βασίζονται σε επιθέσεις κυρίως αέρος και όχι σε χερσαίες συρράξεις!
Εξάλλου ότι ανήκουμε στην Ευρώπη σημαίνει οτι σε οποιαδήποτε πολεμική μας σύρραξη με κράτος εκτός ένωσης, η Ευρώπη υποχρεούται να μας υποστηρίξει!
Αλλά να με τέτοιες συζητήσεις αρχίζουμε και αναφερόμαστε σε πολέμους και μάχες που δεν ειναι χαρακτηριστικά πολιτισμένων κρατών!
Και τέλος, πιστέψτε με, αν μας επιτεθει η Τουρκία (που ποτέ δεν προκειται να γινει!) δε θα μας σώσουν ουτε οι 12, ούτε οι 24, ούτε οι 36 μηνες θητειας!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!