tromaktiko: Για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Για το "Χαμόγελο του Παιδιού"



Σχετικά με την http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_7105.html ανάρτηση σας ως απαντητική στο σχόλιο μου για το "Χαμόγελο του παιδιού", έχω να πω ότι προσεγγίζετε τα γεγονότα από τελείως διαφορετική οπτική γωνία.

Τα παιδιά πρέπει να ζουν σε οικογένειες, να μην τα ξεχωρίζουν οι γονείς από τα δικά τους παιδιά και τύποις και κατ' ουσίαν πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετούνται.
Το να μένουν σε οικογένειες κατ' επίφαση ή σε σύγχρονα ορφανοτροφεία που τα ονομάζουν εξευγενισμένα "Χαμόγελα των παιδιών" ή ότι άλλο ,δεν είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά.
Αφήστε λοιπόν τη παραπληροφόρηση και επιτέλους καταλάβετε ότι η προστασία του συστήματος που βολεύει καταστάσεις πρέπει να τελειώσει.
Τα παιδιά πρέπει να υιοθετούνται και όχι να μένουν σε "Χαμόγελα" και σε "Σωματεία", τελεία και παύλα.
Τα ίδια τα παιδιά - τουλάχιστον τα μεγαλύτερα- γνωρίζουν ότι όλα αυτά αποτελούν κοροϊδία στην ουσία,τα μικρότερα τα κάνετε ότι θέλετε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και το σωστό.
Το αν θέλουμε ή δεν θέλουμε "προβληματικό" παιδάκι,αυτό αφορά εμάς και όχι εσάς,είναι επιλογή του καθενός να υιοθετεί όποιο παιδάκι επιθυμεί.
Ας πάρετε εσείς τα παιδάκια που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αφήστε τα υγιή για τους άλλους.
Διαβάσατε και "παγώσατε" από τη φράση αυτή ,όπως αναφέρατε,ενώ αντίθετα "ζεσταθηκατε" από την δική σας άποψη που οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι και η άποψη όλων των υπολοίπων.
Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία όπως λέει ο λαός μας.
Κανένα ίδρυμα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια και τα παιδιά αυτά αλλά και τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ, ΙΔΡΥΜΑ "ΜΗΤΕΡΑ" και πολλά άλλα ιδρύματα που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο στην χώρα μας θα πρέπει να αλλάξουν στρατηγική κατόπιν βέβαια ενός νέου νόμου περισσότερο σύγχρονου με την εποχή μας.
Να μας πείτε για τις επιδοτήσεις που λάμβαναν όλοι αυτοί τη περασμένη δεκαετία κυρίως και που πήγαιναν τα χρήματα.
Γιατί δεν μας λέτε ότι ένα μέρος πήγαινε εκεί που έπρεπε ;
Γιατί δεν αναφέρεστε στους τηλεμαραθωνίους των γνωστών "κυριών" της ελληνικής "elite" που χρησιμοποιώντας τις φορολογικές απαλλαγές, έκαναν δωρεές όχι για να βοηθήσουν τα κακόμοιρα τα παιδάκια, αλλά για να φοροαπαλλάσσονται οι επιχειρήσεις τους από επιπλέον φόρους.
Δεν θα μείνω άλλο στο τι έπρεπε να γίνει και στο τι δεν έγινε.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι σε ολόκληρο το κόσμο, ακόμα και στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, οι διαδικασίες είναι πολύ πιο εύκολες για υιοθεσίες, δεν είναι αυτό το μαύρο και άραχνο χάλι που υπάρχει και σε αυτό το τομέα στη χώρα μας.
Γιατί να μπαίνει κανείς σε διαδικασία συνεχών δωρεών όταν μπορεί να στέλνει τα παιδάκια σε οικογένειες ως υιοθετημένα γεγονός που θα επιτρέπει σε αυτά να απολαμβάνουν πλήρως αυτά που απολαμβάνουν και τα φυσικά παιδιά των οικογενειών αυτών ;
Αρκετά πλέον με τις δωρεές και τις βοήθειες.
Εμάς ποιός θα μας βοηθήσει;
Αυτό είναι το σκεπτικό μου και αυτό σας γνωστοποιώ και αν δεν σας αρέσει το σκεπτικό μου τότε θα πρέπει να κατανοήσετε ότι και εμένα δεν μου αρέσει το δικό σας σκεπτικό που θέλει τα παιδάκια αυτά φυλακισμένα σε παραδείσους πλασματικούς,σε ιδρύματα και σύγχρονες μορφές ορφανοτροφείων να ζουν και να μεγαλώνουν με οικογένειες ενώ στην ουσία και πάλι είναι εντελώς μόνα τους στη ζωή
και τραβούν ένα Γολγοθά για τον οποίο μερικοί όπως εσείς δεν θέλετε να καταλάβετε.
Ασφαλώς και το "Χαμόγελο του παιδιού" είναι προτιμότερο από άλλες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η άριστη επιλογή και εγώ αναφέρομαι στην άριστη επιλογή.
Επιδοτήσεις, ξανά επιδοτήσεις, βοήθειες, τηλεμαραθώνιοι και τώρα που πτώχευσε η χώρα επαιτεία για να βοηθήσουμε αυτό στο οποίο δεν πιστεύουμε.
Ε, όχι αγαπητέ κύριε ή κυρία. Μέχρι εδώ.
Η μέχρι τώρα προσφιλής τακτική πρέπει να σταματήσει εδώ. Μου θυμίζει τις δωρεές και τους τηλεμαραθώνιους των συζύγων εφοπλιστών και πετρελαιάδων στην Ελλάδα που με αρωγή το Mega κυρίως,καθημερινά έκαναν πλύση εγκεφάλου στο κόσμο για να συμμετάσχει στη βοήθεια του πρώτου για παράδειγμα ογκολογικού νοσοκομείου, ενώ θα μπορούσε να το χτίσει ο ίδιος ο κύριος Βαρδινογιάννης για παράδειγμα, και όχι οι δωρεές του κόσμου που πουθενά δεν αναφέρεται ενώ μόνο εμφανίζεται η σύζυγος του στις τηλεοράσεις και παντού.
Για παράδειγμα το λέω αυτό, αλλά το σκεπτικό είναι περίπου παντού το ίδιο. Διαφωνώ οριζόντια και κάθετα, ριζικά.
Για μένα η λύση είναι ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ άμεσες για τα παιδάκια και όχι ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ μεγάλωμα με προσφορές, δωρεές και λοιπές χορηγίες.
Και αν θέλετε, να το δεχτώ αλλά μέχρι πότε;
Μου κάνει εντύπωση που δεν συμφωνείτε στις υιοθεσίες και συμφωνείτε στη παρούσα κατάσταση.
Υπάρχει άνθρωπος που να θέλει τα παιδάκια αυτά να ζουν σε ιδρύματα και όχι να υιοθετούνται από οικογένειες;
Αν ναι τότε κάτι άλλο θα πρεσβεύει αυτός ο άνθρωπος, ελπίζω όχι εσείς.
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά πιστεύω ότι το πρόβλημα ΔΕΝ ΛΎΝΕΤΑΙ έτσι.
Είναι δικαίωμα μου να πιστεύω αυτό που πιστεύω, είναι δικαίωμα μου να αντιτίθεμαι στις δωρεές όπως οι άλλοι κάνουν εκκλήσεις για δωρεές, επαιτεία και προσφορές.
Όπως βγαίνει το ΧΑΜΟΓΕΛΟ και ζητάει, βγαίνω και εγώ και λέω ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ.
Είναι απλό και δικαίωμα του καθενός να λέει την άποψη του, έτσι δεν είναι;
Από το αποτέλεσμα θα κριθούμε και κρινόμαστε όλοι, αλλά το να υποστηρίζω τις νόμιμες, σωστές και γρήγορες διαδικασίες υιοθεσιών και όχι τις επιδοτήσεις και τη ζητιανιά για να συνεχίζεται η ιδρυματική πλασματικά ευχάριστη ζωή των παιδιών, είναι απόλυτο δικαίωμα μου.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!