tromaktiko: Σχετικά με: "Απο πότε θα ισχύει η αποποινικοποίηση της κάνναβης;"

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Σχετικά με: "Απο πότε θα ισχύει η αποποινικοποίηση της κάνναβης;"



Αφορα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_4122.html
Λεγεται οτι ο νομος για την αποποινικοποιηση της χρησης θα περασει απο τη βουλη μεσα στο Σεπτέμβρη.

Το οφελος της κυβερνησης απο την αποποινικοποιηση θα ειναι οικονομικο, οχι απο τη φορολογηση δυστυχως, αλλα απο τον προϋπολογισμό του υπουργειου δικαιοσυνης. Το 40% των εγκλειστων στις φυλακες ειναι μεσα για παραβασεις του νομου για τα ναρκωτικά.

Οι φυλακες ειναι ηδη γεματες, πολλες φορες εως και στο 200%-300% της κανονικης τους πληροτητας. Και στα δικαστηρια, οπως ισως γνωριζεις, οι υποθεσεις "σερνονται" και πολλες φορες περνανε και 7 χρονια για να βγει μια αποφαση.

Εν μεσω κρισης λεφτα δεν περισσεύουν για καινουριες φυλακες, ουτε για αναβαθμιση των δικαστικων υπηρεσιων της χωρας, με αποτελεσμα να αναγκαζονται να περασουν αυτο το μέτρο. Ίσως και να κανουνε και χωρο και για τους οφειλετες. Προφασιζονται οτι γινεται για ανθρωπιστικους λογους (ανθρωπινα δικαιωματα κλπ), αλλα αυτο ειναι για τα ματια του κοσμου. Θα το ειχανε κανει εδω και χρονια, αλλα φοβοντουσαν το πολιτικο κοστος. Τωρα που φοβουνται το οικονομικο κοστος περισσοτερο απο το πολιτικο (σε ολα τα ζητηματα οπως αποδεικυεται) αποφασισαν να το κανουν.

Μακαρι να το νομιμοποιησουν και πληρως μεσα στα επομενα χρονια. Η Ελλαδα θα γινει ο πιο περιζητητος τουριστικος προορισμος, και μια απο τις πιο ισχυρες οικονομιες της Ευρωπης. Εκτος απο οικονομικο, ειναι και ζητημα λογικης. Δεν μπορεις να κυρησεις πολεμο εναντια σε ενα φυτο(!), και να απαγορευεις στους ανθρωπους να το χρησιμοποιουν οπως τα υπολοιπα αγαθα του πλανητη.

Απο το να εχουμε τους σουρομενους τουριστες να σκοτωνονται σπαζοντας μπουκαλια νοθευμενης βοτκας ο ενας στον αλλον, προτιμοτερο να εχουμε τους ηρεμους, χαμογελαστους και γεματους "λιγουρες" απο το μπαφο εραστες της κανναβης, παρα τους επιθετικους φασαριοζους αλκοολικους. Αλλωστε οπως λεει και ο λαος "ειδε ο τρελος τον μεθυσμενο και φοβηθηκε".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!