tromaktiko: Καλύτερα η Μέρκελ παρά ο Σαρκοζί για να αποφύγουμε τη νέα κρίση, λένε οι Γάλλοι

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Καλύτερα η Μέρκελ παρά ο Σαρκοζί για να αποφύγουμε τη νέα κρίση, λένε οι Γάλλοι



Το 46% των Γάλλων εμπιστεύεται περισσότερο την Μέρκελ, έναντι ποσοστού 33% που εμπιστεύεται το Σαρκοζί.Οι Γάλλοι φαίνεται να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην Άνγκελα Μέρκελ από ό,τι στον πρόεδρό τους Νικολά Σαρκοζί για την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Le Parisien».
Η έρευνα του Ινστιτούτου Harris Interactive έδειξε ότι το 46% των Γάλλων εμπιστεύεται περισσότερο την Μέρκελ, έναντι ποσοστού 33% που εμπιστεύεται το Σαρκοζί.

Πάντως, το 48% των ερωτηθέντων εμπιστεύονται πρώτα τους εαυτούς τους για «την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης».

Ακολουθούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της Κριστίν Λαγκάρντ (41%), οι επιχειρήσεις (39%), ο Μπαράκ Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση (37%) και η Ευρώπη (36%).

Ο Νικολά Σαρκοζί και η γαλλική κυβέρνηση βρίσκονται στην έβδομη θέση στην εμπιστοσύνη των πολιτών με 33% μπροστά από τις G8-G20 (27%), τους Οίκους Αξιολόγησης (17%), τις τράπεζες (17%) και τέλος τους χρηματιστές (6%).

Επίσης το 79% των Γάλλων ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη Γαλλία η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάσταση και το 67% φοβάται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους ίδιους προσωπικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 8 ως τις 10 Αυγούστου σε 1.090 ανθρώπους 18 ετών και άνω.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!