tromaktiko: Θα γνωρίζουμε το φύλο του παιδιού από την έβδομη εβδομάδα κύησης

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Θα γνωρίζουμε το φύλο του παιδιού από την έβδομη εβδομάδα κύησης



Θα γνωρίζουμε το φύλο του παιδιού από την έβδομη εβδομάδα κύησης Τεστ το οποίο αναλύει το DNA του παιδιού στο αίμα της εγκύου μητέρας, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια, ήδη από την έβδομη εβδομάδα της κύησης, το φύλο του μωρού, χωρίςνα δημιουργεί κανένα κίνδυνο για το έμβρυο, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Στο συμπέρασμα ότι το νέο τεστ υπερτερεί σε ακρίβεια των άλλων τεχνικών, όπως για παράδειγμα από τα τεστ ούρων και τα υπερηχογραφήματα, κατέληξε η επικεφαλής της μελέτης δρ Νταϊάνα Μπιάνκι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ταφτς, μετά από σύγκριση 57 επιστημονικών δημοσιευμένων ερευνών που αφορούσαν περίπου 6.500 κυήσεις.
Το εν λόγω αιματολογικό-γενετικό τεστ είναι πιο ασφαλές από την αμνιοκέντηση, η οποία απαιτεί λήψη υγρού από τον αμνιακό σάκο που περιβάλλει το έμβρυο, πράγμα που συνεπάγεται ένα μικρό κίνδυνο αποβολής.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο μέλλον αυτά τα νέου τύπου μη επεμβατικά τεστ θα γνωρίσουν μεγάλη εξάπλωση, είτε για λόγους περιέργειας για το φύλο του μωρού από την πλευρά των γονιών, είτε για ιατρικούς λόγους.
Ήδη αρκετές χώρες στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να προσφέρουν τη νέα διαγνωστική μέθοδο στις εγκύους, ενώ μερικές εταιρείες πωλούν σχετικά τεστ απευθείας στους καταναλωτές μέσω διαδικτύου.
Την ανησυχία τους ωστόσο μήπως γίνει κακή χρήση του νέου τεστ, με συνέπεια να αυξηθούν οι εκτρώσεις παιδιών που δεν έχουν το επιθυμητό φύλο εξέφρασαν ορισμένοι επιστήμονες.
«Ας θυμηθούμε ότι το φύλο δεν είναι ασθένεια», δήλωσε χαρακτηριστικά η γυναικολόγος δρ Μέρι Ρόσερ του Ιατρικού Κέντρου Μοντεφιόρε της Νέας Υόρκης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!