tromaktiko: Απάντηση στο "Το πανίσχυρο υπερόπλο του ανθρώπου ενάντια στην νέα τάξη π‏ραγμάτων "

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Απάντηση στο "Το πανίσχυρο υπερόπλο του ανθρώπου ενάντια στην νέα τάξη π‏ραγμάτων "



Άμα περιμένει κανείς από το Θεό να σταθεί ως ανάχωμα στην νέα τάξη πραγμάτων πρέπει μάλλον να πάει να κοιταχτεί σε κανά ψυχίατρο.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_4704.html) Προς όλους αυτούς που ευαγγελίζονται την Θεία χάρη Του Ύψιστου (καταχρηστικά και ειρωνικά χρησιμοποιώ την καθιερωμένη μεγαλογράμματη γραφή των επιθετικών προσδιορισμών του Θεού) που είναι αυτός να προστατεύσει από τον λιμό τα παιδία της Σομαλίας κλπ?
Μάλλον εργάζεται για να ανακόψει τα σχέδια των νεοταξικών...
Η έννοια του Θεού, και όπως αυτή χρησιμοποιείται από τους φονταμενταλιστές κάθε θρησκείας αλλά και αμαθείς ανθρώπους που έχουν γαλουχηθεί μονάχα με την εκάστοτε θρησκευτική τους συνείδηση, είναι απόλυτα συνηφασμένη με όλους τους καταπιεστικούς μηχανισμούς τύπου νέας τάξης πραγμάτων κλπ. Η θρησκεία ιδιαίτερα στις υπερκαπιταλιστικές και μη σύγχρονες κοινωνίες λειτουργεί ως μια συγκεκαλυμένη βαλβίδα αποσυμπίεσης, έτσι ώστε οι μάζες να εκτονώνονται πνευματικά (καλά το πνευματικά πρέπει να ελεγχθεί...κατά πόσο είναι πνευματικά ή αποχαυνιστικά).
Πραγματικά το χρυσομένο χάπι που ονομάζεται Θεός, αν δεν κάνω λάθος, πάντοτε έστεκε δίπλα δίπλα σε όλα τα καθεστώτα, όπως στα σύγχρονα δήθεν δημοκρατικά.
Πρέπει επιτέλους ο άνθρωπος να απαγκιστρωθεί από ΟΛΟΥΣ αυτούς τους μηχανισμούς καταπίεσης...''θεϊκούς" ή μη και αυτό γίνεται καταρχάς από την πραγματική παιδεία και αυτομόρφωση και με την αγάπη και την αλλυλεγγύη προς τον συνάνθρωπο ειδικά τον ταλαίπωρο, π.χ. πόσοι ελληνορθόδοξοι δεξιόφρονες κυνηγούν τους μετανάστες και τους κατηγορούν για όλα τα δεινά τους, αυτοί όλοι δεν χρήζουν αλλυλεγγύης ή αυτή είναι επιλεκτική?

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!