tromaktiko: "Εθελίτες" αντί...ΕΚΑΒΙΤΕΣ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

"Εθελίτες" αντί...ΕΚΑΒΙΤΕΣ



Ειλικρινα τα "μπαλωματα" των κ. υπουργων δεν εχουν τελειωμο! Οδηγοί της εθελ εκλήθησαν σε περιφερειακα νοσοκομεια (βλ. Δωδεκάνησα) να αναλαβουν χρεη διασωστων στα ασθενοφορα του εκαβ.
κ. υπουργέ, ο Έλληνας πολίτης πιστεψε στην υποσχεση σας για αναβαθμιση του εκαβ. Μάλλον μπερδεψατε τις λέξεις. Πράγματι, το ελληνικο λεξικο ειναι πλουσιοτατο....μαλλον επρεπε να χρησιμοποιησετε τη λεξη υ π ο β α θ μ ι σ η!!! Αλήθεια πως θα νιωθατε κ. υπουργοι (Ρεππας-Λοβερδος) αν σας συνεβαινε κατι και σας περιμαζευαν οι "εθελιτες" απο το δρομο η απο οπουδηποτε αλλου; Σίγουρα ανασφαλεια! Ειτε "εθελιτης" μας περιμαζεψει ειτε κάποιος τυχαίος περαστικός (οικοδόμος, πακετας, σκουπιδιάρης) το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο. Ο κίνδυνος να καταληξει κάποιος άνθρωπος παραπληγικός απο την μη ασφαλη ακινητοποιηση και μεταφορά του μετά απο τροχαίο, καραδοκεί. και ολα αυτα συμβαινουν τη στιγμη που υπαρχουν αποφοιτοι πιστοποιημενοι διασώστες απο το ιεκ του ιδιου του εκαβ, οι οποιοι περα απο τις γνώσεις που διαθετουν στην αντιμετωπιση του πολυτραυματια για την εγκαιρη και ασφαλη μεταφορα του σε καποιο νοσοκομειο, ουκ ολιγοι εξ αυτων διαθετουν επαγγελματικη πειρα σε οχηματα μεγαλυτερου κυβισμου απο τα ασθενοφορα. Το ερωτημα ειναι ποιος ο λογος υπαρξης των σχολων εκαβ απο τη στιγμη που ουδεις σεβεται τα επαγγελματικά δικαιωματα αυτων των αποφοιτων και πολυ περισσοτερο την παροχη σωστης περιθαλψης στους πολιτες αυτης της χωρας. Βεβαια, η υποβαθμιση του εκαβ χρονια τωρα καλα κρατει απο τη στιγμη που καθε παλιννοστουντας κτλ γινοταν εκαβιτης για ευνοητους λογους. Μηπως θα μπορουσατε να αξιοποιησετε αυτους τους ανθρωπους (τους παλιννοστουντες κτλ) σε καποιον δημο; Ως αποτελεσμα των ενεργειων σασ κ. υπουργοι μη λησμονησετε να ενημερωσετε τον κ. Μπ. να βαλει λουκετο στη σχολη του εκαβ, αφου θα παραγει αποφοιτους χωρις επαγγελματικα δικαιωματα, αρα δε θα εχει λογο υπαρξης αυτη η σχολη και μην παραλειψετε να ενημερωσετε και την κ. Διαμαντοπουλου για την εξελιξη αυτη. Επισης, καλα θα κανουν οσοι επιθυμουν να φοιτησουν στη σχολη του εκαβ να σκεφτουν τα ωραια τους λεφτουδακια, που δεν περισσευουν αυτη την περιοδο, και θα πρεπει να ξοφλουν τα εξαμηνα που οδηγουν στην "απραξια"- ανεργια.
Κριμα στον πολιτη αυτης της χωρας που πληρωνει για την περιθαλψη του και τον περιμαζευει απο το δρομο η απ΄οπουδηποτε αλλου ο οποιοσδηποτε που απλως φορεσε μια στολη με το σημα του εκαβ, αφου στα περισσοτερα περιφερειακα νοσοκομεια ακομη και οι τραυματιοφορείς "φορουν" το ρόλο του διασωστη (προς διασαφιση των ορων διασωστης/πληρωμα ασθενοφορου - τραυματιοφορεας και την αποφυγη οποιασδηποτε συγχυσης απο τους συμπολιτεσ μου, διευκρινιζω οτι ο τραυματιοφορεας ειναι υποχρεωτικης εκπαιδευσης και ουδεμια γνωση εχει στην αντιμετωπιση των επειγοντων περιστατικων. Ο ρολος του ειναι να μεταφερει εντος του νοσοκομειου τον ασθενη στο καροτσακι απο γιατρο σε γιατρο. Δυστυχως ομως η ελλειψη προσωπικου αναγκαζει αυτους τους ανθρωπους να γινονται πληρωμα ασθενοφορου, κατι που συμβαινει κυριως σε περιφερειακα νοσοκομεια).
Αρκετα ανεχτηκε ο Ελληνας πολιτης απο την μνημονιακη πολιτικη. Η υγεια ειναι φλεγον ζητημα και δεν πρεπει κανεις μας να θυσιαστει στο βωμο της ανευθυνοτητας. Οφειλουμε ως Ελληνες πολιτες να αντιδρασουμε για μια καλυτερη υγεια και για την αναβαθμιση του εκαβ, μια και που οι υπευθυνοι του εκαβ δε φαινεται να αντιδρουν δυναμικα, παρα δεχονται μοιρολατρικα τα οσα συμβαινουν πιθανον για λογους κομματικων- συνδικαλιστικων συμφεροντων η ο,τι αλλο. Αυτο δε με αφορα, με ενδιαφερει ομως να μην κινδυνευσει κανενας ανθρωπος αυτης της χωρας απο την ανευθυνοτητα των "υπευθυνων".
Το ερωτημα που ακολουθει προκυπτει αβιαστα: αληθεια τι θα συμβει αν καποιος συγγενης μας παθει κατι και διαπιστωσουμε οτι ενας"εθελιτης" τον περιμαζεψε; Θα ακολουθησουμε το δρομο της δικαιοσυνης; ακομη και αν δε φταιει ο "εθελιτης" για ό,τι συμβει, αφου τοσα ξερει τοσα πραττει, θα ειναι η οχι αυτο ενα "πατημα" για τον συγγενη του θυματος να αναζητησει ευθυνες; Προσεξτε εσεις οι υπευθυνοι του "μπαλωματος" που παραβιαζετε το δικαιωμα στην ασφαλη περιθαλψη των πολιτων μηπως στο μελλον λογοδοτησετε καπου καπως για τις πραξεις σας.
Προταση: γιατι δε χρησιμοποιειτε τους "εθελιτες" στα απορριματοφορα των δημων, αφου εκει θα ειναι πιο χρησιμοι μια και που ο χωρος της καθαριοτητας χρειαζεται επισης προσωπικο. Το ξεχασα, ισως εκει σκονταφτουμε στην ψηφοθηρικη πολιτικη των δημων που φροντιζουν να καλυπτουν αυτες τις θεσεις με οχταμηνα.
Ελπιζω στην ευαισθησια κυριως του κ. Λοβερδου που εχει καταφερει να με πεισει πολλες φορες πως θελει πραγματικα να χτυπησει το κατεστημενο και να αφησει σημαντικο εργο στο χωρο της υγειας. Ισως δεν ειναι πολυ αργα, κ. υπουργε, να αλλαξει ροτα το πλοιο της πολιτικης στον ευαισθητο χωρο της υγειας.

Σημειωση: τα οσα ελεχθησαν αποτελουν την κραυγη αγωνιας και ανησυχιας ενος ευαισθητοποιημενου και ενεργου πολιτη αυτης της χωρας που ουδεμια σχεση εχει με το χωρο και τα επαγγελματα της υγειας. Απλως υπηρξε αυτοπτης και αυτηκοος μαρτυρας συμβαντων....στην Ελλαδα του 2011!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!