tromaktiko: Απερρίφθη κι άλλο έργο του Δήμου Λέρου

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Απερρίφθη κι άλλο έργο του Δήμου Λέρου



Για τρίτη συνεχόμενη φορά απερρίφθη αίτηση χρηματοδότησης έργου του δήμου Λέρου, λόγω ελλειπών στοιχείων. Πρόκειται για την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επισκεπτών νήσου Λέρου» με δημόσια δαπάνη 358.730,00 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. οικ. 6655/30-12-2010 Πρόσκλησης «Συνδρομή στη βελτίωση τουριστικών υπηρεσιών».

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά από τον Περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη, στο στάδιο ελέγχου της πληρότητας των στοιχείων της αίτησης χρηματοδότησης επειδή ο Δήμος Λέρου δεν υπέβαλε ούτε τα στοιχειώδη δικαιολογητικά...

Ειδικότερα, η πρόταση απερρίφθη από τον Περιφερειάρχη για τους κάτωθι λόγους:
Στο ερώτημα «-Λοιπά στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα από την ΕΔΑ και πιστοποιούν την πληρότητα και ωριμότητα της προτεινόμενης πράξης» έλαβε αρνητική απάντηση διότι δεν υποβλήθηκαν η μελέτη, οι τεχνικές προδιαγραφές και τα τεύχη του διαγωνισμού.

Στο ερώτημα «-Ύπαρξη προαπαιτούμενων αποφάσεων αρμόδιων συλλογικών οργάνων» έλαβε αρνητική απάντηση διότι δεν υποβλήθηκε Απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Λέρου για την υποβολή της πρότασης στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο Δήμος Λέρου να απωλέσει χρηματοδότηση της τάξης των 358.730,00 ευρώ... Τα δυο προηγούμενα έργα που απερρίφθησαν με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φ. Χατζημιχάλη, για ένταξή τους στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013», αφορούσαν την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος πλωτής προβλήτας στον θαλάσσιο χώρο Άλιντα και Παντέλι Λέρου, δημόσιας δαπάνης 570.000 ευρώ και την κατασκευή νέου λιμενοβραχίονα για την πρόσδεση τουριστικού ημεροπλοίου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας δημόσιας δαπάνης 950.000 ευρώ.

Και οι δύο προηγούμενες προτάσεις είχαν αξιολογηθεί αρνητικά στο στάδιο ελέγχου της πληρότητας των στοιχείων....
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!