tromaktiko: Οι δεκα λόγοι που μεταναστεύω στο εξωτερικό...

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Οι δεκα λόγοι που μεταναστεύω στο εξωτερικό...



Ονομάζομαι Μάρκος και λόγω της οικονομικής συγκυρίας φεύγω προς αναζήτηση μια καλύτερης τύχης στο εξωτερικό. Είμαι απόφοιτος ανωτέρας σχολής διοίκησης και οικονομίας και τον τελευταίο καιρό άνεργος.
Έτσι πήρα την απόφαση να μετακομίσω στην γειτονική Ιταλία. Μετά από λίγο ψάξιμο σας παρουσιάζω τους λόγους που την επέλεξα:

1) Γιατί υπάρχει βιομηχανία. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στη βόρεια Ιταλία, ανακάλυψα εργοστάσιο που φτιάχνει ελικόπτερα έξω από ένα χωριό των 1000 κατοίκων, και απ' ότι με ενημέρωσαν, οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι από το χωριό αυτό

2) Γιατί το κράτος στηρίζει τις επιχειρήσεις με πράξεις και όχι με λόγια του αέρα

3) Γιατί το κράτος παρέχει. Παράδειγμα η πολιτική του Ιταλικού ΟΑΕΔ και η κάρτα την οποία προσφέρει το κράτος σε όσους δεν έχουν υψηλά εισοδήματα, με την οποία έχουν 10 λεπτά έκπτωση στη βενζίνη (που είναι φτηνότερη από την Ελληνική εννοείτε)

4) Γιατί έχουν τα πολιτικά τους προβλήματα, κι όμως η πολιτική ηγεσία φέρεται να δουλεύει και να μην κοιμάται όρθια. Πρόσφατο παράδειγμα , η "ανάκριση" των οίκων αξιολόγησης για την αρνητική προοπτική της χώρας, καθώς είναι δικαίωμα που νομοθετήθηκε από την Ε.Ε. πρόσφατα και η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα που το χρησιμοποίησε.

5) Γιατί οι άνθρωποι σέβονται το πράσινο, και ακόμα και τα σπίτια που είναι πάνω στο βουνό, δεν χρειάστηκαν να κάψουν μερικές εκατοντάδες στρέμματα για να χτιστούν

6) Γιατί μπορείς να πάρεις το κατοικίδιο σου στο λεωφορείο, στο τρένο, στο μετρό και γενικά σχεδόν όπου κι αν πας

7) Γιατί στις μεγάλες πόλεις μπορείς να κινηθείς με άνεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ιδιαίτερα με το Μετρό και τις γραμμές των λεωφορείων, που οι περισσότερες που περνάνε από τους σταθμούς του Μετρό δουλεύουν 24 ώρες

8) Γιατί η ποιότητα ζωής είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, με τους δρόμους πεντακάθαρους, χωρίς αυτοσχέδιες χωματερές παντού

9)Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών ανακυκλώνετε από τους ανθρώπους στα ίδια τους τα σπίτια, και μιλάμε για βιολογικά (φαγητά), πλαστικά, μεταλλικά και χάρτινα. Το κάνει κανείς αυτό στην Ελλάδα? Η μήπως λειτουργεί η Ανακύκλωση?

10) Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψεις ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις ποτέ δεν κοστίζουν πάνω από 50 ευρώ αν το κλείσεις λίγο νωρίς. Εδώ στην Ελλάδα Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα - Θεσσαλονίκη πλήρωσα 284!!!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!