tromaktiko: Οι αλήθειες να λέγονται!

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι αλήθειες να λέγονται!



Αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_7717.html

Ναι, υπάλληλος είμαι και σε λίγο άνεργος επειδή κάποιοι επιχειρηματίες/ιδιοκτήτες γραφείων/κλπ αφεντικά δεν πληρώνουν τις εισφορές στο...
ΙΚΑ και στην εφορία (και φτάσαμε και εξ αυτού εδώ που φτάσαμε) (αν δεν το κατάλαβες αυτό που είπα, έχεις πρόβλημα). Όσο για τον υπάλληλο, το θέμα δεν είναι αν ήξερε να συνδέσει το καλώδιο (προφανώς και ήξερε) αλλά ότι αυτή είναι η επιλογή (το γιατί φυσικά δεν το γνωρίζω)
Και είπες κάτι κομβικό:
" Επειδή είσαι υπάλληλος δε σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνεις σωστά την δουλειά σου.". Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή απ'αυτό που φαντάστηκες: ο κάθε υπάλληλος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του γιατί έχει εξαντληθεί. Όταν ο κάθε επιχειρηματίας έχει 1 υπάλληλο να εξυπηρετήσει σε 3 πόστα, άντε μετά να έχει δυνάμεις. Για να μην πω πόσο πεσμένο ηθικό έχει επειδή δεν τον πληρώνουν σωστά κλπ. Αλήθεια εσύ που έχεις δικό σου γραφείο έχεις κι υπαλλήλους; Κι αν ναι, θεωρείς σωστό να πλουτίζεις και να αγοράζεις τηλεορασάρες κλέβοντας από το μισθό των! υπαλλήλων σου και θες και να σου δουλεύουν ΣΩΣΤΑ; Όσο για την κατσίκα, όχι, δε θέλω να πεθάνει η κατσίκα σου και να πάρεις όσες τηλεορασάρες θες. Να ζεις και να βασιλεύεις, να ευημερεί η δουλειά σου να ανοιχτούν θέσεις εργασίας και για άλλους ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ.

Κι είπες και το άλλο κομβικό: "Όσο για το αν πεινάει ο άλλος δίπλα μου, στο χέρι του είναι. ας πάρει την ζωή στα χέρια του." Απάντηση: Αυτό πια πρέπει να σηκώσει και τις πέτρες. Πλάκα μας κάνεις που θα πάρει τη ζωή στο χέρι του; Ακόμη δεν έχεις καταλάβει πού ζούμε; Δε βλέπεις τα μαγαζιά που κλείνουν κλπ; Ποιο χέρι; Επειδή εσύ στάθηκες τυχερός σημαίνει πως όλοι οι άλλοι είναι ανίκανοι;
Κλείνω μ'ένα σχόλιο για την τηλεορασάρα γιατί μετά συνειδητοποίησα τι σκοπό είχε το αρχικό μήνυμά σου. Εγραψες λοιπόν εδώ για να μάθει ο Κωτσόβολος ότι πήρες τηλκεορασάρα 1500 ευρώ, ενώ αρχικά θα έδινες 500. Δηλαδή τι; Το έγραψες για να μάθει ο Κωτσόβολος ότι έχασε έναν καλό πελάτη; Λέει πολλά κι αυτό. Α κι αφού λες ότι την τηλεορασάρα την πήρες πέρυσι (λέμε τώρα), τώρα το θυμήθηκες να κάνεις παράπονα; (και γιατί εδώ;...) Για να σε δουμε εαν κλείσει το γραφείο σου και βρεθείς κι εσύ στο έλεος του κάθε αφεντικού που πλουτίζει κλέβοντας τους υπαλλήλους του, ή που είναι άνεργος και μάλιστα εν καιρώ κρίσης, κι ένας εξυπνάκιας τυχερός ιδιοκτήτης γραφείου τον χαρακτηρίζει ανίκανο. Δεν ξέρεις πού ζεις και πώς να σκέφτεσαι!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!