tromaktiko: Κάνε μόνος σου...Τα πιο δροσιστικά καλοκαιρινά cocktail του 2011

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κάνε μόνος σου...Τα πιο δροσιστικά καλοκαιρινά cocktail του 2011



Ο ήλιος στην Ελλάδα είναι ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την χώρα μας! Σε συνδυασμό με ένα δροσιστικό cocktail, κάτω από τους ήχους της θάλασσας το σκηνικό...
φαντάζει απλά ονειρεμένο ! Δείτε πως μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε τα cocktail όπου και αν βρίσκεστε για να είστε in και γιαυτό αυτό το καλοκαίρι !

Mojito
Ξεκινάμε από τα βασικά, αφού πρέπει να είναι συνολικά το πολύ… δύο στην Ελλάδα, εκείνοι που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ τους mojito. Αν είστε εσείς αυτοί οι δύο, η αλήθεια είναι ότι δεν θα σας χαρίσει την εικόνα του «ψαγμένου/ης» αν το κρατάτε, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ δροσιστικό και καλοκαιρινό κοκτέιλ.
Πώς φτιάχνεται: Ανακατεύετε σε ένα ψηλό ποτήρι 4-5 φύλλα μέντας, 2-3 φέτες λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε στο σέικερ 1,5-2 μεζούρες λευκό ρούμι με τριμμένο πάγο και χτυπήστε. Ρίξτε το ρούμι στο ποτήρι και συμπληρώστε με λίγη σόδα. Αν θέλετε να το κάνετε πιο περίεργο, αντικαταστήστε τη σόδα με χυμό μήλου και το ρούμι με βότκα.

Caipirinha
Αν έχετε πρόβλημα βάρους δεν θα σας το συνιστούσαμε σε καθημερινή βάση, καθώς περιέχει δύο γεμάτες κουταλιές ζάχαρη. Από την άλλη πάλι, το εθνικό κοκτέιλ των Βραζιλιάνων περιέχει αρκετό λάιμ που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και φλαβόνες (αντιοξειδωτικές ουσίες), άρα κοιτώντας το από αυτή την οπτική, το κοκτέιλ αυτό θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα σας βοηθήσει να κάνετε καύσεις.
Πώς φτιάχνεται: Πλύντε και κόψτε ένα λάιμ στα 8 και βάλτε το σε ένα σέικερ, πιέζοντάς το με το κουτάλι για να λιώσει, προσθέτοντας και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ρίξτε το περιεχόμενο του σέικερ σε μεγάλο χαμηλό ποτήρι κι έπειτα βάλτε στο σέικερ 2 μεζούρες Cachaça (διάσημο βραζιλιάνικο ποτό) με αρκετό τριμμένο πάγο και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το στο ποτήρι. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάιμ με κάποιο άλλο φρούτο π.χ. ανανά ή ροδάκινο.
Miss Piggy
Είναι ροζ και κοριτσίστικο, αλλά κάτι μου λέει πως θα δούμε πολλούς κυρίους να το δοκιμάζουν λύνοντας τη γραβάτα τους, μιας κι έχει παράξενη γεύση και δεν είναι τόσο γλυκανάλατο όσο φαίνεται. Συν του ότι μεγαλώνει γερά παιδιά, αφού περιέχει γάλα.

Πώς φτιάχνεται: Προσθέστε στο σέικερ 4 μεζούρες τζιν, μισή μεζούρα φυσικό χυμό λεμόνι και 1 μεζούρα γάλα. Ανακατέψτε και αδειάστε το περιεχόμενο σε ψηλό (highball) ποτήρι. Για το τέλος φυλάξτε τη γρεναδίνη, η οποία θα βοηθήσει το κοκτέιλ να υποστηρίξει τον τίτλο του «Miss Piggy» δίνοντάς του ροζ χρώμα. Για διακόσμηση μπορείτε να προσθέσετε μια φράουλα και αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το τζιν με sprite ή 7up, αφαιρώντας κάθε ίχνος αλκοόλ και να τσουγκρίσετε με τα παιδιά σας.



Go West
Ένα όχι και τόσο γνωστό cocktail, αλλά που πρόσφατα δοκίμασα, και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ήδη γνωστά ποτά που όλοι γνωρίζουμε !
Πως φτιάχνεται:
Θα χρειαστούμε :

180ml ουίσκι, 2 νεκταρίνια έχοντας αφαιρέσει τον πυρήνα, κομμένα σε φέτες, επίσης 6 σύκα κομμένα σε φέτες, 2 λάιμ κομμένα σε φέτες, 60ml Schweppes Cordial, και χυμό λεμονιού.Τέλος χρειαζόμαστε 500ml Schweppes Orange & Mango Μεταλλικό Νερό!
Προσθέστε όλα τα υλικά και αφήστε τα να εμποτιστούν για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Συνήθως σερβίρεται σε Pitcher.

http://clikare.blogspot.com/2011/08/cocktail-2011.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!