tromaktiko: Κέρκυρα: Μέτρα για την αντιπυρική προστασία και αποζημιώσεις στους πληγέντες

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κέρκυρα: Μέτρα για την αντιπυρική προστασία και αποζημιώσεις στους πληγέντες



Στον επανασχεδιασμό του επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης πυρκαγιών στην Κέρκυρα θα προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως...
 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τη μεγάλη πυρκαγιά περιοχές. Επίσης, ο κ. Όθωνας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνδράμει στην επούλωση των πληγών που άφησε η φωτιά.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ θα γίνει εκτίμηση της απώλειας του φυσικού κεφαλαίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τα ελαιόδεντρα, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις, ενώ θα εξεταστούν ζητήματα, αν προκύψουν, σχετικά με τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος ανακοίνωσε την ενίσχυση της στρατιωτικής μονάδας που λειτουργεί στην Κέρκυρα, με στρατιώτες και υπαξιωματικούς στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης πυρκαγιών. Στόχος είναι φαντάροι μαζί με ναύτες του ΝΑΣΚΕ να εκτελούν περιπολίες σε μικτά κλιμάκια μαζί με αστυνομικούς και λιμενικούς.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, επανέλαβε την ανάγκη επαγρύπνησης όλων στο νησί, για να αποτραπούν οι φωτιές αλλά και να συλληφθούν οι εμπρηστές εάν υπάρχουν.

Ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής ο οποίος περιόδευσε μαζί με τους υπουργούς μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για καλύτερο συντονισμό αντιμετώπισης της κατάστασης λόγω των νέων δομών του Καλλικράτη λέγοντας: «Χάρη στο συντονισμό Αυτοδιοίκησης, κράτους, πολιτών και φορέων ένοιωσα χθες ότι ο Καλλικράτης τελικά μπορεί να αποδώσει στο συμφέρον του τόπου μας για το συντονισμό των δυνάμεων, που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με 13 δήμους που υπήρχαν πριν το Νοέμβριο του 2010».

naftemporiki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!