tromaktiko: Επέκταση εγγύησης πλυντηρίου Siemens & Κωτσόβολος

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Επέκταση εγγύησης πλυντηρίου Siemens & Κωτσόβολος



Εδώ και μερικές ημέρες αναζητούσα πλυντήριο ρούχων. Η έρευνα αγοράς με οδήγησε στο Siemens WM16S890GR, αξίας παραπάνω από 1000?.
Σκοπεύω να κρατήσω αυτό το πλυντήριο αρκετά χρόνια και για αυτό αποφάσισα να μη λυπηθώ το κόστος αλλά και να αγοράσω ταυτόχρονα συμβόλαιο επέκτασης εγγύησης, γεγονός το οποίο δε συνηθίζει ο Έλληνας αγοραστής, αλλά αποτελεί μια μικρή επένδυση ίσως και τζόγο.
Η αγορά έγινε σε κατάστημα Κωτσόβολος, συγκεκριμένα στην Κηφισίας, στο οποίο η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική και η τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Ο πωλητής του καταστήματος πρότεινε - και σωστά - να αγοράσω την επέκταση εγγύησης. Και στο σημείο αυτό απέκτησε ενδιαφέρον η αγορά.
Η εργοστασιακή εγγύηση του πλυντηρίου είναι 2 χρόνια από τη Siemens. Το διάστημα που μπορεί να παραταθεί η κάλυψη της εγγύησης είναι 3 χρόνια, επομένως στο σύνολο 5. Ο πωλητής πρότεινε την υπηρεσία του Κωτσόβολου Support 360, που για το συγκεκριμένο πλυντήριο κόστιζε 186€. Το ποσό μου φάνηκε εξαιρετικά υψηλό, παρόλες τις διαβεβαιώσεις του πωλητή ότι στις 36 δόσεις της αγοράς θα ήταν μόνο 5€ το μήνα επιπλέον. Τελικά δεν αγόρασα την επέκταση εγγύησης Support. Έψαξα όμως καλύτερα.
Το site της Siemens παρέχει την επέκταση εγγύησης - την ονομάζει 2 3 - στα 89€. Για του λόγου το αληθές.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, και πιστεύω δίκαια, πώς είναι δυνατόν η φαινομενικά ίδια υπηρεσία, να κοστίζει από τον κατασκευαστή 89?, και από έναν έμπορο 186?; Σχεδόν διπλάσια τιμή! Πόσο καλύτερα μπορεί να επισκευάσει ή να συντηρήσει την ίδια συσκευή ο Κωτσόβολος, από την εταιρία που κατασκεύασε το πλυντήριο; Ή πόσο κέρδος μπορεί να έχει ο Κωτσόβολος εάν αγοράζει την υπηρεσία από τη Siemens;
Σημειώνω ότι έχω ήδη αγοράσει το πλυντήριο από τον Κωτσόβολο και την επέκταση εγγύησης από τη Siemens, οπότε είναι όλοι ευχαριστημένοι (και η σύζυγός μου με το πλυντήριο).
Ζητώ από τον Κωτσόβολο μια απάντηση με τους λόγους που πρέπει να επιλέξει ο πελάτης τη δική του υπηρεσία, ακόμα και αν αυτή κόστιζε το ίδιο με τη Siemens.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!