tromaktiko: Κλοτσιές και μπουνίδι κατά του κραχτισμού από εξαγριωμένους επιχειρηματίες

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Κλοτσιές και μπουνίδι κατά του κραχτισμού από εξαγριωμένους επιχειρηματίες



Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν σε κάποιες περιπτώσεις πλέον επιχειρηματίες της τουριστικής περιοχής Κάτω Πάφου προκειμένου να...
αντιμετωπίσουν το ολοένα και ογκούμενο πρόβλημα των «κραχτών» που παρενοχλούν τους τουρίστες.

Η έξαρση του φαινομένου, η φανερή πλέον δυσαρέσκεια των ίδιων των επισκεπτών για την ενόχληση τους εν μέσει οδό και κυρίως η παρεμπόδιση σε αρκετές περιπτώσεις των τουριστών να εισέλθουν στα καταστήματα της περιοχής του μόλου προκειμένου οι «κράχτες» να τους πουλήσουν δικές τους υπηρεσίες, εξαγρίωσαν το τελευταίο διάστημα τους επαγγελματίες με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν και φαινόμενα επιθέσεων κατά των αλλοδαπών «κραχτών» και εκατέρωθεν ξυλοκοπήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η κατάσταση στην τουριστική περιοχή Πάφου και ειδικότερα στην πέριξ του μόλου και του λιμενίσκου Κάτω Πάφου περιοχή, θυμίζει «μπαρούτι» τις τελευταίες μέρες, αφού οι κράχτες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Καταστηματάρχες κατάγγειλαν και χθες στον «Φ» ότι ο απλός περίπατος των τουριστών στην παραλιακή έκταση της Κάτω Πάφου μετατρέπεται σε πρόβλημα για αυτούς, λόγω της έντονης ενόχλησης που δέχονται από τους ανθρώπους αυτούς.

«Κυριολεκτικά σε κάθε δέκα μέτρα πλέον, υπάρχει και μια ομάδα των δύο ή τριών ατόμων που προωθούν το time sharing, παρενοχλώντας φορτικά τους επισκέπτες να διακόψουν τη βόλτα τους για να τους ακούσουν», υποστηρίζουν.

«Είναι εμφανής η ενόχληση των πλείστων τουριστών από τη συμπεριφορά αυτή, ενώ η αποθράσυνση των κραχτών φτάνει στα σημεία πλέον να ειρωνεύονται ή να προκαλούν όσους τουρίστες αντιδρούν κάπως πιο έντονα στις εναντίον τους ενοχλήσεις».

Τα φαινόμενα αυτά εκθέτουν την Πάφο διεθνώς, καταγγέλλουν οι εμπορευόμενοι στην περιοχή, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιοι φορείς της τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας της Πάφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο το ΕΒΕ και η Ευρεία Τουριστική Επιτροπή του, με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του, Γιώργου Λεπτού, είχε εντάξει το πρόβλημα του κραχτισμού στις μεγαλύτερες «πληγές» της Πάφου σήμερα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!