tromaktiko: Σχετικά με: "Τελικά δεν κάνουμε χωρίς τους δημόσιους υπάλληλους;"

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με: "Τελικά δεν κάνουμε χωρίς τους δημόσιους υπάλληλους;"



Έλεος πια με τις απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα και το ότι όλη η Ελλάδα τους πληρώνει! Αυτά είναι τουλάχιστον αισχρότητες και κακοήθειες.
Γιατί αγαπητέ μου συμπολίτη θα πρέπει να απολυθούν οι ΔΥ? Αυτοί είναι το πρόβλημα σήμερα ή οι πολιτικοί που μας οδήγησαν στον γκρεμό, μας έσπρωξαν και τώρα ΔΗΘΕΝ θέλουν να μας "σώσουν"? Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες για την ανεργία στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά δεν φταίνε σε τίποτα οι οικογένειες που έχουν τον 1 (για να μην πω και τους 2) από τους συζύγους στο Δημόσιο, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ, αλλά σπούδασαν, έκαναν μεταπτυχιακά, έδωσαν χρήματα για να πάρουν τα απαραίτητα πτυχία στις ξένες γλώσσες και στους Η/Υ και έκαναν δεκάδες αιτήσεις (πληρώνοντας εννοείται και τα αντίστοιχα παράβολα!!!) και πέτυχαν να διοριστούν σε μία θέση, παίρνοντας μισθό που πολλές φορές φαινόταν υποδεέστερος σε σύγκριση με μισθούς που παίρνουνε άτομα της ίδιας ηλικίας και των ίδιων προσόντων στον Ιδ. Τομέα. Δεν λέω ότι ισχύει παντού, αλλά μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν κιόλας!!
Και επειδή ακριβώς επρόκειτο για ΝΕΟΥΣ ανθρώπους, με όρεξη και τους οποίους "ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" δουλεύουνε με ζήλο και "δεν τους πληρώνετε για να κάθονται", όπως γράφεις με σαφή μεγάλη δόση ζήλιας – κακίας - μικρότητας.
Πώς είναι δυνατόν να απολυθούν τόσα άτομα, τα οποία έχουν βασίσει τη ζωή τους (δάνεια, δόσεις, παιδιά) σε αυτούς τους μισθούς? Και τι πιστεύεις, ότι αν απολυθεί ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ θα σωθεί η χώρα? Χα! Ασφαλώς και όχι! Όλα αυτά είναι επικοινωνιακά "τερτίπια" για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να έρθουν ΝΕΑ, ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΑ μέτρα.
Και έπειτα ποιος μας πληρώνει? Οι Έλληνες φορολογούμενοι? Μα είμαστε σοβαροί? Μα ακριβώς επειδή υπάρχουν ιδιώτες, οι οποίοι φοροδιαφεύγουν έχουμε γίνει μπάχαλο. Επειδή υπάρχει ο ιδ. τομέας που απασχολεί άτομα χωρίς να φαίνονται και δηλώνει εικονικούς μισθούς έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Εμείς αγαπητέ μου συμπολίτη και τις κρατήσεις μας ΠΡΟ-πληρώνουμε και τον φόρο μας ΠΡΟ-πληρώνουμε κάθε μήνα, και ό,τι εισόδημα παίρνουμε φαίνεται και δεν μπορούμε να αποκρύψουμε τίποτα για να έχουμε οφέλη.
ΕΛΕΟΣ πια! ΚΡΙΜΑ πραγματικά! Γιατί είμαστε νέοι, από εμάς εξαρτάται εάν θα παλέψουμε για να σώσουμε πρώτα τους εαυτούς μας (γιατί απ'ό,τι κατάλαβα αυτό είναι που πρωτεύει για σένα!) και έπειτα τη χώρα. ΜΑΖΙ όλοι θα πρέπει να αγωνιστούμε για να διώξουμε τους πολιτικούς που μας έχουν ρίξει σε αυτό το τέλμα, μας οδηγούν κατευθείαν στον πάτο, έχουν βολευτεί οι ίδιοι και βάζουνε εμάς να μαχόμαστε μεταξύ μας. ΚΡΙΜΑ πραγματικά! Κανονικά θα έπρεπε να λυπάσαι (όπως κάνω κι εγώ προσωπικά και ταυτόχρονα εξοργίζομαι με την όλη κατάσταση) για τους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους και όχι ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!