tromaktiko: Απάντηση: Χρώματα στο γιαούρτι

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση: Χρώματα στο γιαούρτι



Αγαπητέ φίλε συγχαρητήρια ανακάλυψες...τη πενικιλίνη η απλά μούχλα! Ουσιαστικά είναι η δημιουργία μιας...(αφορά: Χρώματα στο γιαούρτι) αποικίας βακτηρίων. Τώρα το γιατί...

1. Επιμόλυνση προιόντος κατά την επεξεργασία-παρασκευή
2.Μη ασφαλής μεταφορά και έκθεση σε βλαπτικούς παράγοντες (θερμοκρασία-υγρασία)
3.Μη προβλεπόμενη συντήρηση

Κι επειδή αναφέρεις ότι ανακάλυψες σε 2 διαφορετικές μάρκες ψάξτο ώς εξής:

1. Μήπως τα μάρκετ που ψωνίζεις δεν τηρούν τους προβλεπόμενους κανόνες? Το πιο απλό, αφήνουν το προϊόν εκτεθειμένο εκτός ψυγείου για ώρα με αποτέλεσμα την αλλοίωση του?
2. Μήπως το αγοράζεις και πας σπίτι σου ώρες μετά? Δεδομένου της υψηλής θερμοκρασίας είναι εύκολο και μησή ώρα να το αφήσεις έξω να χαλάσει.
3. Μήπως έχεις σε υψηλή θερμοκρασία το ψυγείο σου η μένει ανοιχτό?

Να ξέρεις γενικά ότι σε φυσιολογικές συνθήκες το προϊόν μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου το πολύ 4 ώρες. Μετέπειτα ο αριθμός των μικροοργανισμών είναι μεγάλος και κινδυνεύεις να νοσήσεις.

Μαι φοιτήτρια του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!