tromaktiko: Συμπεριφορά Σουπερμάρκετ!

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Συμπεριφορά Σουπερμάρκετ!



Θα αναφερθώ στην αντιμετώπιση των υπαλλήλων σε διάφορες δουλειές.  Έχουν εμφανιστεί κρούσματα τα οποία δεν ξέρω αν είναι... δρομολογημένα από τις ίδιες τις διοικήσεις των εταιρειών ή απλά δημιουργούνται από την ματαιοδοξία κάποιων ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν ότι είναι μέρος του συστήματος και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με όλους αλλά εμφανίζονται σαν προστάτες των συμφερόντων του κεφαλαίου απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ τους και να ασκήσουν ανούσια εξουσία στους υφισταμένους τους.

Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθώ με την εταιρεία Σκλαβενίτης στα 2 πρώτα ερωτήματα μου, με την εταιρεία Προμηθευτική στο επόμενο, με την εταιρεία Βερόπουλος στο επόμενο και με την εταιρεία Βασιλόπουλος στο τελευταίο.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

a) Η συμπεριφορά ΄΄τσοπάνου΄΄(φωνές, βρισιές κτλ) που έχουν κάποιοι διευθυντές σας προς το προσωπικό (το έχω παρατηρήσει σε 1 νέο μικρό κατάστημα στα Β. Προάστια και σε ένα άλλο στα Ν. Προάστια) είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης διαχείρισης προσωπικού που παρέχεται από την εταιρεία ή εντολή εκφοβισμού των εργαζομένων ώστε να λειτουργούν σε καταστήματα με μικρότερο των απαιτήσεων προσωπικό?

b) Η μη καταβολή κυλιόμενου ρεπό όπως προβλέπεται αλλά η παράνομη δήλωση του στο πρόγραμμα που κατατίθεται στην επιθεώρηση εργασίας είναι κάτι που κάθε διευθυντής καταστήματος πράττει κατά το δοκούν ή είναι γραμμή της εταιρείας?

c) Έχω παρατηρήσει σε κάποια καταστήματα το προσωπικό να παραμένει εντός αυτών για τουλάχιστον μια ώρα μετά το κλείσιμο. Φαντάζομαι ότι αυτό γίνεται για να είναι έτοιμο το κατάστημα την επόμενη το πρωί. Ταυτόχρονα όμως βλέπω τους υπαλλήλους που είναι στην απογευματινή βάρδια να πιάνουν δουλεία στις 13:00 με 13:30. Αυτή η έξτρα ώρα αποζημιώνεται?

d) Έμαθα από εργαζόμενο της εταιρείας ότι υπάρχει επίπληξη στους εργαζομένους σε όλα τα καταστήματα αν δεν ψωνίζουν μέσα στον μήνα τουλάχιστον το 15% του μισθού τους. Γιατί?????

e) Έπεσε στην αντίληψη μου την εβδομάδα 22/08 μέχρι 27/08 μαζική αλλαγή τιμών προς τα πάνω σε πολλά είδη. Η εξήγηση που μου δόθηκε από εργαζόμενο ήταν ότι αυτό συνέβη λόγω της επικείμενης αύξηση του Φ.Π.Α..Ισχύει?

Είναι κρίμα οι παραπάνω εταιρείες που απασχολούν περίπου 10.000 εργαζομένους να ακολουθούν πρακτικές που προσβάλουν και μειώνουν όλα αυτά τα οποία προσφέρουν στην κοινωνία με την παροχή τόσων θέσεων εργασίας.

Το μεγάλο κρίμα επίσης είναι να υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα για 1200¤ να βγάζουν κόμπλεξ και προσωπικά προβλήματα σε υπαλλήλους 600¤ επειδή έχουν μια ταμπέλα «Διευθυντής». Η δουλειά κύριοι είναι κάτι που πρέπει να σέβεστε και όχι να συμπεριφέρεστε σαν να είσαστε καραβανάδες(δεν εννοώ τους σωστούς στρατιωτικούς). Ισα ισα που εσείς πρέπει να πρωτοστατείτε στην διασφάλιση των σωστών συνθηκών εργασίας ώστε το προσωπικό σας να είναι ευχαριστημένο και αποδοτικό. Βασικός κανόνας management που δεν περιμένω από όλους τους Διευθυνταράδες να γίνει κατανοητός!!!

Επίσης είναι κρίμα ο εμπαιγμός του καταναλωτικού κοινού με κρυφές αυξήσεις τιμών ή ο εξαναγκασμός του προσωπικού σε μια ελεύθερη αγορά να αγοράζει τα προϊόντα της εταιρείας σε τιμές που εμπεριέχουν όλο το κέρδος και χωρίς καμία ουσιαστική έκπτωση.

Ελπίζω όλα τα παραπάνω να είναι μεμονωμένα και αναληθή περιστατικά,

Αν όμως είναι γενική πολιτική τότε θα πρέπει να εξαλειφθούν είτε εσωτερικά είτε με την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΥΓ: Αυτή η Επιθεώρηση εργασίας ελπίζω να σταματήσει να είναι ΄΄επιθεώρησηΆΆ γιατί τότε τα κεντρικά της γραφεία να τα μεταφέρει στο Δελφινάριο.
ΥΓ2: Θα επανέλθω με ερωτήματα και για άλλους εμπορικούς και βιομηχανικούς κλάδους!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!