tromaktiko: Η απάντηση του Απ. Γκλέτσου στη Μαντέ: "Βάσω παιδί μου..."

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η απάντηση του Απ. Γκλέτσου στη Μαντέ: "Βάσω παιδί μου..."



Πριν από λίγες ημέρες η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Απόστολου Γκλέτσου στο Δήμο Στυλίδας κ. Βασιλική Μαντέ... απέστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησής της. Ο Δήμαρχος Στυλίδας της απαντά με την παρακάτω "στοργική" επιστολή:

"Βάσω παιδί μου, επίτρεψέ μου να σε λέω έτσι, γιατί είμαι 15 χρόνια μεγαλύτερός σου και επειδή σεμνύνομαι να πω, πως από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας έτσι σε περιέβαλα.

Στην αρχή όταν αναλάβαμε να υπηρετήσουμε σαν συνδυασμός τον αγαπημένο μας τόπο, σαν «κακομαθημένο» παιδί, εσύ φώναξες, κατηγόρησες εμένα και τους άλλους που έγιναν αντιδήμαρχοι, γιατί εσύ δεν έγινες. Σου εξήγησα μπροστά στα περισσότερα μέλη του συνδυασμού πως δε θα μπορούσε ένα κορίτσι σ’ αυτή τη μικρή ηλικία, χωρίς καμία εμπειρία ούτε στην διοίκηση ούτε καν στο ελεύθερο επάγγελμα, να μπορέσει να επιβληθεί σ’ ένα ανδροκρατούμενο και δύσκολο περιβάλλον στα συνεργεία καθαριότητας, άρδευσης, ύδρευσης κ.τ.λ. Σου εξήγησα ότι ο αναπληρωτής Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι είχαν τα αντικειμενικά κριτήρια για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες περιστάσεις. Άλλος είχε εμπειρία οχτώ χρόνων Αντιδήμαρχος, άλλος είχε εμπειρία 25 χρόνων δημόσιας διοίκησης και μάλιστα σε συναφές αντικείμενο ώστε να ξέρει ανα πάσα ώρα και στιγμή τι γίνεται με τα τόσα οχήματα του διευρυμένου Δήμου, άλλος εμπειρία 30 χρόνων τεχνικής υπηρεσίας του δημοσίου (ΟΤΕ), άλλος εμπειρία ελεύθερου επαγγελματία 25 ετών και γνώστης της πόλης της Στυλίδας και ο αναπληρωτής Δήμαρχος ήταν Υπαρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.

Σου εξήγησα λοιπόν σαν πατέρας ότι σε προφύλαξα από κάτι που θα μπορούσε να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα τόσο εσένα και την οικογένειά σου αλλά κυρίως γιατί αυτό είναι το καθήκον μου στο Δήμο. Με στεναχώρησες τότε με την επιμονή σου. Μεγάλες συζητήσεις με μάρτυρες, ανθρώπους που είναι χρόνια φίλοι σου.

Αντί να περιμένεις να μάθεις και να βοηθήσεις από κάποιο άλλο πόστο, όπως κάνουν όλοι οι νέοι και τόσο άξιοι ικανοί εκλεγέντες του Συνδυασμού, που κοπιάζουν και θυσιάζουν χρόνο, όσο μπορεί ο καθένας, για να προσφέρουν στο κοινό καλό.

Ο Δήμος δεν είναι επαγγελματικός προσανατολισμός για τους αιρετούς, αλίμονο, ο Δήμος είναι ευκαιρία προσφοράς και ο «μισθός» είναι ευχαρίστηση και η ηθική ανταμοιβή, αν αυτή έρθει.

Εσύ διάλεξες το δρόμο της στείρας αντιπολίτευσης από την πρώτη στιγμή. Πήγαμε να λύσουμε το εικοσαετές πρόβλημα Βιολογικού και της αποχέτευσης της Στυλίδας και έφερες άλλη τάχα τεχνική, εκτός προδιαγραφών του Υπουργείου. Επέμενες στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και όταν η κυρία που ήρθε για να μας μιλήσει για τα καλάμια, είπε πως οι ημερομηνίες για τη Στυλίδα από το Υπουργείο έχουν παρέλθει, εσύ εκεί κόντρα για την κόντρα.

Θα αναφερθώ και στο άλλο μεγάλο έργο, τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας του κατσίγαρου, έργο υποδομής 30 εκατομμυρίων ευρώ που θα έλυνε το πρόβλημα του κατσίγαρου σχετικά με το περιβάλλον. Το κόστος παραγωγής του λαδιού θα πρέπει τώρα να αυξηθεί κατά 100-150 ευρώ για να μπορέσει το κάθε ελαιοτριβείο να κρατήσει την άδεια λειτουργίας του, αφού πρέπει να φτιάξει το καθένα μόνο του, μονάδα επεξεργασίας κάτι που έχει τεράστιο κόστος, το οποίο θα περάσει στον παραγωγό που θα πάει να βγάλει λάδι. Ακόμα, χάθηκαν έως και 50 θέσεις εργασίας και τελικά μια επένδυση 30 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς καμία συμμετοχή του Δήμου ή της χώρας, όλα τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ελαιοτριβείς ήρθαν και με ψήφισμα παρακαλούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει.

Εσύ έτσι ελαφρά τη καρδία ψήφισες όχι.

Η συμπεριφορά σου είναι άκρως εριστική και απαράδεκτη. Έφτασες να πεις επειδή αναζητούμε καλύτερο τόκο στα λίγα χρήματα του Δήμου και φύγαμε από το παρακαταθηκών και δανείων με 4% και πήγαμε σε άλλη τράπεζα και μετά σε άλλη, με 5,75%, ότι ήταν λάθος και έτσι κλείνουν οι τράπεζες.

Βάσω παιδί μου με την ανεξαρτητοποίηση σου, μου έβγαλες από πάνω μου ένα μεγάλο βάρος και σ’ευχαριστώ.

Πάντα βιάζεσαι, βλέπεις το τυρί αλλά όχι τη φάκα.

Σίγουρα δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σου ποτέ, πατρικά πάντα σου λέω μάθε να περιμένεις, να προσφέρεις και μετά με τρόπο που αρμόζει να διεκδικείς. "
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!