tromaktiko: Εσωτερική πτώχευση

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Εσωτερική πτώχευση



Ο στόχος της επίτευξης τελικής λύσης στο ζήτημα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας που είναι υπό διαμόρφωση στην... Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι για τους φύσει ηγέτες της πασίδηλος : Η αυτοπροστασία των ισχυρών οικονομιών του Βορρά με την αποφυγή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Οι δυσκολίες της εξεύρεσης οριστικής (δηλαδή μακροχρόνιας) λύσης συνίστανται στο περιτύλιγμα του πακέτου μέτρων. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Άρα, η οριστική λύση θα εμφανιστεί ως περιορισμένη χρεοκοπία η οποία δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός. Όμως στην ουσία η Ελλάδα θα έχει πτωχεύσει στο εσωτερικό: Οι συνέπειες μιας πτώχευσης θα είναι αισθητές μόνο για του Έλληνες (οι ομολογιούχοι γι'αυτό αγωνίζονται).

Η εσωτερική πτώχευση θα βιώνεται ως πλήρης πτώχευση στο εσωτερικό και ως Ύφεση στο εξωτερικό. Και κατ'αυτόν τον τρόπο έχουμε και την “πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο”.

Η πολυπόθητη απελευθέρωση ήτοι αποσύνδεση του παγιδευμένου με εκρηκτικά βαγονιού με το όνομα “Ελλάς”από την αμαξοστοιχία με το όνομα “Ευρωπαϊκή Ένωση”, θα έχει επιτευχθεί. Η Ε.Ε. αποκτά την απόσταση ασφαλείας που της χρειάζεται και ελπίζει να κερδίσει χρόνο μέχρι να πραγματοποιηθεί η επόμενη φάση ενοποίησης : η Δημοσιονομική Ενοποίηση.

Η διαχείριση της εσωτερικής πτώχευσης αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κοινωνία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!