tromaktiko: Σενάρια, αναταράξεις και διαφωνίες εντός ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Σενάρια, αναταράξεις και διαφωνίες εντός ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Ισχυρές αναταράξεις προκαλούν στην κυβέρνηση οι φωνές βουλευτών και υπουργών για κυβέρνηση συνεργασίας ή ακόμη και για πρόωρες εκλογές.
Μάλιστα στο Μαξίμου εκτιμούν ότι κάποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν την προσπάθεια του πρωθυπουργού, να τον «κοντύνουν», ακόμη και να τον οδηγήσουν σε ηρωική έξοδο, (σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία») την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές διεργασίες για το μέλλον της χώρας.

Ήταν ενδεικτική άλλωστε η οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα σενάρια του Σαββατοκύριακου, κάνοντας λόγο για υπονόμευση της πολιτικής σταθερότητας.

Έτσι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι οριστικές αποφάσεις, που θα ληφθούν για το ελληνικό θέμα θα είναι καθοριστικές όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ήδη βουλευτές, ιστορικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως η Βάσω Παπανδρέου ζήτησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε., να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό, ή εν πάση περιπτώσει, από όποιον… ακόμη και από τον αντιπρόεδρο.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευδε το Σαββατοκύριακο ότι επίκειται σύγκλιση πολιτικών αρχηγών με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Η «γεωγραφία» του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδη. Ακόμη και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, έχει μιλήσει για μια νέα προσπάθεια εκ μέρους του πρωθυπουργού για ανεύρεση συναίνεσης και δημιουργίας ενός σχήματος ευρείας αποδοχής, ενώ με «όχι» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τάσσονται οι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου.

Το ίδιο υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξη του και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος δείχνει να διαφωνεί και με το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος, το οποίο συναντά ισχυρές αντιστάσεις εντός και εκτός κυβέρνησης.

Πάντως βουλευτές και υπουργοί, ζητούν, όχι ακόμη επίσημα και δημόσια, την σύγκλιση οργάνων, για να ενημερωθούν για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στην οικονομία, οι οποίες είναι βέβαιο πως θα δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!