tromaktiko: Οι μύθοι της ομορφιάς

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Οι μύθοι της ομορφιάς



Μερικά από αυτά που έχετε κατά καιρούς ακούσει σε θέματα ομορφιάς είναι μυθολογία.

Το βερνίκι νυχιών εάν μείνει πολύ κιτρινίζει τα νύχια.
Αυτό εν μέρει είναι αλήθεια. Σε γενικές γραμμές το βερνίκι εάν μείνει για πάρα πολύ καιρό στο νύχι αφήνει μία κίτρινη απόχρωση (ειδικά οι πιο σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου). Η πιο σίγουρη λύση είναι μία καλή στρώση βάσης βερνικιού.

Το butter από καρυδιά ή το ελαιόλαδο προλαμβάνει την κυτταρίτιδα
Δυστυχώς αυτό είναι λάθος. Η κυτταρίτιδα εμφανίζετε κάτω από την πρώτη στοιβάδα της επιδερμίδας κι ένα απλό μασάζ με ελαιόλαδο δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Η γυμναστική και η καλή διατροφή μπορούν σίγουρα να κάνουν περισσότερα!

Το συνεχές βούρτσισμα των μαλλιών τους χαρίζει λάμψη
Κατά τη γνώμη μου μάλλον ζημιά θα προκαλέσει. Οι συμβατικές βούρτσες είναι πρακτικές και ξεμπερδεύουν γρήγορα τα μαλλιά, προκαλούν όμως το γρήγορο ‘σπάσιμο’ της τρίχας. Οι μεγάλες ξύλινες χτένες είναι πολύ καλύτερες και προκαλούν λιγότερη ψαλίδα. Χτενίστε με απαλές κινήσεις και χωρίς να βιάζεστε. Εάν προτιμάτε το βούρτσισμα, ξεκινήστε πιέζοντας τη στις ρίζες του κεφαλιού και στη συνέχεια κινηθείτε προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, αυξάνετε τη μικροκυκοφορία στο sculp και κάνετε στα μαλλιά σας μια ένεση υγείας.

Το make up είναι μία άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στους ρύπους
Αυτό είναι λάθος. Το make up είναι μια μορφή κάλυψης και δεν αποτελεί ασπίδα ενάντια στους εξωτερικούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες. Μόνο εάν έχει SPF μπορούμε να πούμε ότι προσφέρει κάτι παραπάνω όπως δηλαδή προστασία από τον ήλιο.

Θέλεις να δεις πως θα είσαι όταν θα μεγαλώσεις; Δες τη μητέρα σου!
Συμφωνώ πως τα γονίδια παίζουν το ρόλο τους αλλά μιλάμε για γυναίκες που έζησαν διαφορετικά και σε άλλη εποχή. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το lifestyle (κακές συνήθειες, διατροφή, υπερβολικό στρες, ελλειπής φροντίδα του εαυτού μας) καθορίζει τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας.

Ο ήλιος απομακρύνει την ακμή
Μπορεί στην αρχή να δείτε κάποια βελτίωση αλλά η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μόνο κακό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σας.

Ο συνεχής καθαρισμός προσώπου μειώνει τη λιπαρότητα
Όσες έχετε λιπαρή επιδερμίδα μην το κάνετε αυτό. Ένας πρωινός και κι ένας βραδινός καθαρισμός είναι αρκετός. Οι υπερβολές στον καθαρισμό, αφαιρούν από την επιδερμίδα τη φυσική της λιπαρότητα η οποία είναι βασικό συστατικό της ισορροπίας και της λάμψης της.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!