tromaktiko: Πρόταση Καρατζαφέρη για το ελληνικό χρέος

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση Καρατζαφέρη για το ελληνικό χρέος



Βασική προτεραιότητα του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη, για το προσεχές διάστημα, είναι η ανάδειξη της πρότασής του για... την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ενόψει της κρίσιμης συνόδου του Eurogroup στις 18 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, η ρεαλιστική και βιώσιμη λύση της κρίσης χρέους, είναι αυτή της πλήρους εξαγοράς του συνολικού χρέους της Ελλάδος, από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας στο Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε., ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε κάθετα αντίθετος με την περίπτωση «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, καθώς, όπως εκτιμά, οι επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας, είναι απρόβλεπτες και θα επιφέρουν πολυεπίπεδες αντιδράσεις, κυρίως στον τραπεζικό τομέα.

Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε ότι δεν μιλάει για διαγραφή και χάρισμα χρέους, αλλά για μια απολύτως ρεαλιστική διευκόλυνση, που θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα, να ανατάξει τις δυνάμεις της και να επιστρέψει στο διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι το συντομότερο δυνατό.

Όπως εξήγησε στο Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. «η πρότασή μας αφορά στην πλήρη εξαγορά του συνολικού χρέους μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την παροχή μιας περιόδου χάριτος 5 ετών, όπου δεν θα χρειαστεί να πληρώσουμε τόκους και χρεολύσια και στη συνέχεια, το συνολικό οφειλόμενο ποσό του χρέους, θα καταβάλλεται σε ισόποσες δόσεις των 10 δισ. ευρώ ετησίως, μέχρι της πλήρους αποπληρωμής του, ας πούμε σε 35 χρόνια».

Όπως επισημαίνει στενός συνεργάτης του κ. Καρατζαφέρη, η πρόταση του κόμματός του είναι μια άκρως ρεαλιστική πρόταση, απόλυτα εφαρμόσιμη, η οποία για να υλοποιηθεί απαιτεί πρωτίστως πολιτική βούληση εκ μέρους των ευρωπαίων εταίρων μας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!