tromaktiko: Δάνεια από την "Piraeus Bank Bulgaria" σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δάνεια από την "Piraeus Bank Bulgaria" σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις



Πιστωτική γραμμή ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η "Piraeus Bank Bulgaria" (θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς) από τη Βουλγαρική Αναπτυξιακή Τράπεζα (BDB).
Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τη χορήγηση δανείων σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αποτελούν προϊόν της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της BDB και της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Κάθε ιδιωτική επιχείρηση, με μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχέδια, μπορεί να καταθέσει αίτηση για χρηματοδότηση, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Το ύψιστο του ποσού που μπορεί να λάβει είναι τρία εκατομμύρια ευρώ και η περίοδος αποπληρωμής φτάνει έως και τα εννιά χρόνια. Το χορηγηθέν ποσό, υπό τη μορφή δανείου, μπορεί να καλύπτει έως και το 100% του κόστους του έργου.

Η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα για την " Piraeus Bank Bulgaria", που προσπαθεί να επεκτείνει την γκάμα των δανειακών προϊόντων της και προτείνει διάφορες χρηματοδοτικές ευκαιρίες- δάνεια για επενδύσεις, δάνεια με εγγυήσεις από το Ταμείο Εθνικών Εγγυήσεων, δάνεια για αγρότες με εγκεκριμένα έργα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης κ.λπ.

Η "Piraeus Bank Bulgaria" δραστηριοποιείται στη βουλγαρική αγορά από το 1994. Στις αρχές του 2005 εξαγόρασε τη βουλγαρική Eurobank και σήμερα βρίσκεται μεταξύ των 10 ισχυρότερων τραπεζών στη βαλκανική αυτή χώρα. Έχει ένα δίκτυο 100 καταστημάτων και τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε 1,9 δισ. ευρώ (στοιχεία Ιουνίου 2011).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!