tromaktiko: Απάντηση στο θέμα "Κλείδωμα πόρτας 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας"

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση στο θέμα "Κλείδωμα πόρτας 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας"



Αγαπητή αναγνώστρια, συμμερίζομαι απόλυτα τους προβληματισμούς σας αλλά έχω την αίσθηση ότι μάλλον υπερβάλλετε χωρίς κανένα λόγο.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/15_7081.html )

Πηγαίνω το παιδί μου εδώ και 3 μήνες καθημερινά στο σχολείο και ουδέποτε συνάντησα κλειδωμένη πόρτα πριν τις 08:05 που χτυπά το κουδούνι του σχολείου. Εδώ και λίγες μέρες όντως κι εγώ διαπίστωσα ότι η πόρτα κλειδώνει αμέσως μετά την είσοδο των μαθητών στις τάξεις περίπου στις 08:10 και η είσοδος των αργοπορημένων  μαθητών γίνεται από την ανατολική πύλη του σχολείου απ΄όπου τα παιδιά εισέρχονται ελεύθερα και βέβαια η είσοδός τους ελέγχεται από το εκπαιδευτικό προσωπικό για λόγους ασφαλείας. Αν εσείς θεωρείτε τον έλεγχο αυτό μέτρο αυταρχικό και βάναυσο δικαίωμά σας. Για μένα είναι μια πρόσθετη ασφάλεια και με χαροποιεί ιδιαίτερα που επιτέλους μπορώ να αφήνω το παιδί μου στην είσοδο γνωρίζοντας ότι δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.Πιθανολογώ χωρίς να θέλω να σας θίξω προσωπικά - δε σας γνωρίζω άλλωστε, αλλά και δεν είστε η μόνη - ότι μάλλον δεν φροντί! ζετε να είστε έγκαιρα και πριν το κουδύνι στο σχολείο.
Τα παιδιά που έρχονται νωρίτερα δεν παραμένουν στον αύλειο χώρο όπως ισχυρίζεστε αλλά συγκεντρώνονται όταν κάνει κρύο μέσα στην κεντρική αίθουσα όπου και περιμένουν μέχρι την ώρα της προσευχής σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε μέχρι και την περσινή σχολική χρονιά άρα που βλέπετε εσείς όλα αυτά που λέτε.Σχετικά με τα περί οικονομίας που αναφέρετε στη θέρμανση θα έλεγα ότι ναι όντως και από τις περιγραφές του δικού μου παιδιού κι εγώ έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι έχει κάποιες μέρες χαμηλές θερμοκρασίες στις τάξεις αλλά για το θέμα αυτό, μάλλον αλλού πρέπει να απευθυνθούμε και όχι στους εκπαιδευτικούς γιατί δε μπορώ να φανταστώ να κρυώνουν τα παιδιά μας και αυτοί να ζεσταίνονται. Το ίδιο υποφέρουν για τους ίδιους λόγους και αιτίες. Ο σχολικός τροχονόμος είναι δουλειά του συλλόγου γονέων και αν εσείς είστε το ίδιο πρόθυμη με μένα να δουλέψετε εθελοντικά πάνω στο σοβαρό αυτό θεσμό, σας καλώ από αύριο κιόλας να έρθετε σε συννενόηση μαζί μου και με την τροχαία και το Διευθυντή για να ανοίξουμε το θέμα και να το υλοποιήσουμε με τη συμμετοχή κι άλλων γονέων.Τώρα αυτό το "πα! ιδάκια - ζωάκια", τα περί "τρομοκρατίας του 1950" και ερωτήσεις του τύπου "που είναι ο Διευθυντής" και "μόνο η μουσική τον ενδιαφέρει" και άλλα παρόμοια σχόλιά σας, μόνο εμπάθεια και κακοπροαίρετη κριτική προσδίδουν στην καταγγελία σας.Παρεπιμπτόντως, εμένα προσωπικά αλλά και της κόρης μου, της αρέσουν όλα αυτά τα μουσικά ακούσματα και θεωρώ ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια από μέρους των εκπαιδευτικών να δώσουν μια άλλη " μουσική Παιδεία " στα παιδιά μας.
Τέλος θα ήθελα να σας θυμίσω ένα αμερικάνικο ρητό, καλοπροαίρετα πάντα και δίχως ίχνος ειρωνείας όπως ήταν άλλωστε και τα προηγούμενά μου σχόλια."Το πρωϊνό πουλί τρώει το σκουλήκι".Δοκιμάστε την έγκαιρη είσοδο στο σχολείο και θα διαπιστώσετε ότι οι εκπαιδευτικοί - τιμωροί δεν θα τρέχουν ξοπίσω σας να κλειδαμπαρώνουν.
Υ.Γ Δεν ανήκω στο προσωπικό του σχολείου- ΔΕΝ είμαι ο Διευθυντής.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!