tromaktiko: Η καρέκλα σου! Δεν θα μπορεί να …κάτσει άλλος!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η καρέκλα σου! Δεν θα μπορεί να …κάτσει άλλος!



Θα ξέρετε την φράση «μην αφήνεις την καρέκλα σου, γιατί θα χάσεις την θέση (εργασίας) σου».
Ε, τώρα χάρις στην ιαπωνική τεχνολογία  και να αφήσεις την καρέκλα σου...
δεν θα μπορεί να …κάτσει άλλος!   Ιάπωνες ερευνητές έφτιαξαν λοιπόν καθίσματα τα οποία αναγνωρίζουν τυφλά τον ιδιοκτήτη τους.

Και αυτό καθώς 360 ανιχνευτές έρχονται σε επαφή με τα οπίσθια του κατόχου και φτιάχνουν ένα βιομετρικό προφίλ. Πρόκειται για ένα έξυπνο κάθισμα, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει τον κάτοχο στο 98% των περιπτώσεων, αναφέρει ο καθηγητής κ. Σιγκεόμι Κοσιμίτζου από το ινστιτούτο Advanced Institute of Industrial Technology μιλώντας στην ιστοσελίδα psyοrg.com.  Ο καθένας στη θέση του.

Το σύστημα θα είναι έτοιμο σε λίγα χρόνια και στην αγορά θα πλασαριστεί ως μια πατέντα, η οποία θα παρεμποδίζει κυρίως τις κλοπές αυτοκινήτων. Εκτός αυτού σύμφωνα με τους ερευνητές θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε ορισμένες θέσεις για κομπιούτερ, όπου ο χρήστης πρέπει να χρησιμοποιήσει ειδικό κωδικό πρόσβασης για να καθίσει μπροστά από τον συγκεκριμένο υπολογιστή.

Σε αντίθεση με τους κωδικούς πρόσβασης η καρέκλα που αναγνωρίζει το χρήστη είναι πιο βολική διότι οι διαστάσεις του χρήστη δεν αλλάζουν τόσο εύκολα. Αν και αυτό είναι, βεβαίως,  ένα από τα προβληματάκια των ερευνητών. Τι γίνεται δηλαδή αν ο χρήστης φάει λίγο παραπάνω και οι διαστάσεις αλλάξουν; Σ’ αυτή την περίπτωση είτε θα πρέπει να αφήσει το αυτοκίνητο στη θέση του είτε να δουλέψει με άλλο κομπιούτερ. Βέβαια οι χρήσεις δεν θα περιορισθούν στις παραπάνω μόνο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!