tromaktiko: Ρωσία: Η Δύση εξοπλίζει τους εξεγερμένους στη Συρία

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ρωσία: Η Δύση εξοπλίζει τους εξεγερμένους στη Συρία



Η Δύση υποδαυλίζει τη σύρραξη στη Συρία, προμηθεύοντας με όπλα τους αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ, δήλωσε ο...
αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριμπακόφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος αντέστρεψε την επίθεση που δέχεται η Μόσχα μετά το βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην απόφαση για τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι δυτικές δυνάμεις εξοπλίζουν με όπλα τους Σύρους αντικαθεστωτικούς.

«Τα δυτικά κράτη παρακινούν τη συριακή αντιπολίτευση σε αδιάλλακτες πράξεις, ενώ παράλληλα στέλνουν όπλα σε αυτούς, προσφέροντάς τους συμβουλές και οδηγίες, συμμετέχοντας στη διαδικασία παγίωσης της κρίσης», είπε ο Ριμπακόφ.

Ωστόσο, δεν προσδιόρισε ποια είναι τα δυτικά κράτη που εξοπλίζουν τους Σύρους εξεγερμένους.

Ο Ριμπακόφ, μιλώντας κατά την επίσκεψή του στην Κολομβία, δήλωσε πως η Ρωσία θα λάβει«δραστικά μέτρα» εάν η Δύση εξακολουθήσει να επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας με μοχλό το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Παράλληλα, η Κάτω Βουλή της Ρωσίας υιοθέτησε σήμερα μία ανακοίνωση με την οποίακαταδικάζει τη Δύση «γιατί αναμειγνύεται στις υποθέσεις άλλων χωρών και τους επιβάλλει έξωθεν αποφάσεις».

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τα οποία δυνάμεις της Βρετανίας και του Κατάρ οργανώνουν την αντίσταση των Σύρων στην πόληΧομς, προπύργιο της εξέγερσης κατά του προέδρου Άσαντ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!