tromaktiko: Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους του Ζόραν Τζίντζιτς

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους του Ζόραν Τζίντζιτς



Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε στη Βαλένθια τον Βλάντιμιρ Μιλισάβλιεβιτς...
έναν από τους δράστες της δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς τον Μάρτιο του 2003, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην του για το γεγονός σε 35 χρόνια κάθειρξη.

Η αστυνομία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι μαζί συνέλαβε και τον Λούκα Μπόζοβιτς, που θεωρείται ένας από τους αρχηγούς της "Μαφίας του Ζέμουν", που οργάνωσε τη δολοφονία του Τζίντζιτς.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Βαλένθια, έπειτα από έρευνα "περισσότερων από είκοσι μηνών" στην Ισπανία, όπως σημείωσε η αστυνομία.

Ο Βλάντιμιρ Μιλισάβλιεβιτς καταζητούνταν από την Ιντερπόλ μαζί με άλλους άνδρες, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί ερήμην τους για τη δολοφονία του Τζίντζιτς το 2003.

Συνολικά το 2007 καταδικάστηκαν δώδεκα άνθρωποι σε ποινές έως και 40 χρόνια κάθειρξη. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας απέρριψε τον Νοέμβριο του 2009 τις εφέσεις του Μίλοραντ "Λέγκια" Ούλεμεκ, εγκεφάλου της δολοφονίας του Τζίντζιτς, και του Ζβέζνταν Γιοβάνοβιτς, που είχαν καταδικαστεί σε 40 χρόνια κάθειρξη ο καθένας.

Ο Ζόραν Τζίντζιτς δολοφονήθηκε εξελέγη πρωθυπουργός της Σερβίας το 2001 και δολοφονήθηκε στις 12 Μαρτίου 2003 , ύστερα από επίθεση έξω από την έδρα της σερβικής κυβέρνησης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!