tromaktiko: Απάντηση στον τεχνικό internet

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση στον τεχνικό internet



Δεν μας είπες γιατί σε απολύσανε. Μήπως για λόγους κακής συμπεριφοράς προς τους "ανίδεους" πελάτες;(aφορά Προς πελάτες υπηρεσίας ίντερνετ - συμβουλές από απολυμένο τεχνικό)
Αν σε απολύσανε λόγω περικοπών, οικονομικής κρίσης κτλ. τότε ζητάω συγνώμη.
Λοιπόν αγαπητέ κε.Τεχνικέ, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι κάνεις αυτή τη δουλειά γιατί δεν υποχρεούται κανείς πελάτης να ξέρει τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τη σύνδεση Internet που έχει. Για αυτό πληρώνεσαι από την εταιρεία ώστε να είσαι σε θέση να επιλύεις προβλήματα των πελατών δείχνοντας σεβασμό σε αυτόν που επιλέγει τη δική σου εταιρεία για παροχή υπηρεσιών internet.
Αν ξέρανε όλοι οι πελάτες από τεχνικά τότε εσύ δε θα είχες δουλειά.
Επίσης δεν κατάλαβα αυτό με τις δωρεάν υπηρεσίες: Μας δουλεύεις;
Το ξέρεις πολύ καλά ότι οι εταιρείες τα router τα πέρνουν με το κιλό και τα προσφέρουν δήθεν δωρεάν για θέμα ανταγωνισμού. Καθόλου δωρεάν δεν είναι και οι τιμές παροχής internet είναι από τις πιο υψηλές εδώ στην ελλάδα.
Αλλά ακόμη και δωρεάν να είναι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να επιλύει και να αντικαθιστά αμέσως οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Μεγαλύτερη ξεφτίλα για μια εταιρεία είναι να επιλέγει ο πελάτης άλλο router από αυτό που προτείνει αυτή.
Και όσον αφορά για τις ταχύτητες όταν κάποιος πληρώνει 24Mbit θα πρέπει να έχει 24 Mbit και όχι 4. Αυτή η κοροϊδία ας τελειώνει και ας πληρώνει ο πελάτης ανάλογα με την ταχύτητα που μπορεί το δίκτυο να δώσει ανάλογα με την τοποθεσία.
Συμφωνώ μαζί σου ότι οι εταιρείες θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους επενδύοντας λιγότερο σε εξιδεικευμένο προσωπικό, υλικό, υποδομές κτλ. Υπάρχουν εταιρείες που λόγω φόρτου εργασίας των τεχνικών πρέπει ο πελάτης να περιμένει εβδομάδες για να λυθεί το πρόβλήμά του.
Οι εταιρείες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η ικανοποίηση του πελάτη είναι ο βασικότερος στόχος που πρεπει να εχουν. Σύμφωνα με έρευνες ένας δυσαρεστημένος πελάτης θα δυσφημίσει την εταιρεία σε τουλάχιστον 15-20 πιθανούς πελάτες. Άλλωστε "Ποιότητα υπάρχει όταν επιστρέφει ο πελάτης και όχι το προϊόν"...
Αυτό βέβαια απαιτεί και την παροχή κατάλληλων κινήτρων, πόρων και εκπαίδευσης στο προσωπικό μιας και αυτό είναι που έρχεται σε καθημερινή επαφή με τον πελάτη.
Αν λοιπόν πρέπει να κατηγορήσεις κάποιον, κατηγόρησε την εταιρεία και όχι τους πελάτες. Αυτή η νοοτροπία είναι ξεπερασμένη.

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!