tromaktiko: Προχωρούν οι μελέτες για τον Νέο Ανισόπεδο Κόμβο Αγίας Βαρβάρας στην Λεωφόρο Κηφισίας

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Προχωρούν οι μελέτες για τον Νέο Ανισόπεδο Κόμβο Αγίας Βαρβάρας στην Λεωφόρο Κηφισίας



Μετά την περυσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την υλοποίηση (μεταξύ άλλων έργων) του νέου ...
Ανισόπεδου Κόμβου Αγίας Βαρβάρας στην Λεωφόρο Κηφισίας, πριν από μερικές ημέρες είχαμε την πρώτη βασική εξέλιξη που ίσως μας οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καλούνται στις 29 Αυγούστου 3 ενδιαφερόμενες εταιρείες μελετών (ADT-ΩΜΕΓΑ, GTB ΑΝΟΔΟΣ, NAMA) σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιλεγεί ο Τεχνικός Σύμβουλος για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στις διαδικασίες ωρίμανσης για τη δημοπράτηση του έργου "Κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου Αγίας Βαρβάρας στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Το κόστος του έργου είναι σύμφωνα με τις περυσινές ανακοινώσεις περίπου 22εκατ.ευρώ. Πρόκειται μάλιστα για ένα ανισόπεδο κόμβο που αρχικά άνηκε στα λεγόμενα "Ολυμπιακά Έργα", που περιελάμβανε την πλήρη ανισοπεδοποίηση της Λεωφόρου αλλά τότε το σχέδιο δεν προχώρησε λόγω έλλειψης χρόνου και αποφασίστηκε δύο κόμβοι να γίνουν σε δεύτερο χρόνο.

Ο άλλος κόμβος, εκείνος της συμβολής της Λ.Αλεξάνδρας με την Κηφισίας στο ύψος του Χίλτον, επίσης είχε ανακοινωθεί πέρυσι με κόστος 22,5εκατ.ευρώ και είχε δεχθεί μεγάλη κριτική καθώς οριοθετείται στο κέντρο της πόλης σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία.

Σχετικά με τον Ανισόπεδο Κόμβο Αγίας Βαρβάρας η χρηματοδότηση αναμένεται να προέλθει από το ΠΔΕ, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για το φυσικό αντικείμενο και τους χρόνους, καθώς αυτές θα προκύψουν από την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Είναι πάντως το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που θα δει η Αθήνα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δείχνοντας όμως και την τάση οι χρηματοδοτήσεις να οδεύουν προς τα μέσα σταθερής τροχιάς όπως επιτάσσει και προωθεί και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!