tromaktiko: Γιατί πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις και να αρχίσεις να ζεις!

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις και να αρχίσεις να ζεις!



Σκέφτεσαι και εσύ όσα κατάφερες αυτό το χρόνο ή περιμένεις να έρθει ο καινούριος για να ξεκινήσεις να κάνεις όσα θέλεις; Αν ναι, τότε...
αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις και να αρχίσεις να ζεις τώρα.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να θέσουν νέους στόχους για τη ζωή τους κάθε φορά που φεύγει ένας χρόνος και υποδέχονται το νέο. Βγάζουν το τετραδιάκι τους και σαν καλοί μαθητές γράφουν έναν έναν τους στόχους που θέλουν να επιτύχουν μέχρι να τελειώσει. Άραγε να πραγματοποιούν πάντα αυτά τα New Year’s Resolutions, όπως αποκαλούνται; Μάλλον όχι και γι’ αυτό κάθε χρόνο έχουν έτοιμη μια νέα λίστα.

Πέραν από αυτούς τους ανθρώπους, όμως υπάρχουν και εκείνοι που δεν χρειάζεται να περιμένουν το νέο χρόνο, αφού αναλογίζονται τους στόχους και τη χρονιά που πέρασε κάθε φθινόπωρο, που βλέπουν άλλη μια χρονιά να περνάει και αυτοί να παραμένουν στάσιμοι.

Σε αυτό όμως το άρθρο δεν θα μιλήσουμε ούτε για τους μεν, αλλά ούτε και για τους δε, αλλά για εκείνους που δεν περιμένουν ούτε τη νέα χρονιά ούτε το φθινόπωρο για να κάνουν πραγματικότητα όλα όσα θέλουν.

1. Κάθε μέρα μπορεί να είναι ξεχωριστή
Θα ξέρεις και εσύ ότι οι καλύτερες μέρες είναι οι αυθόρμητες, εκείνες που δεν κάνουμε χίλιες ώρες για να προγραμματίσουμε την κάθε μας κίνηση. Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται πολύ κλισέ, αλλά πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να λέει η επόμενη μέρα, ο επόμενος χρόνος, η επόμενη δουλειά, η επόμενη σχέση θα είναι καλύτερη από αυτήν που έχω τώρα;

2. Αν θέλεις να πεις κάτι, καν’το τώρα
Για πολλούς είναι δύσκολο να εκφράζονται με ευκολία στους άλλους. Να ζητάνε βοήθεια όταν την έχουν ανάγκη, να αφήνουν κάποιον να περάσει με ευκολία τους ‘τοίχους’ που έχουν χτίσει μέχρι εκεί πάνω. Αν θέλεις λοιπόν να ζητήσεις, να ρωτήσεις ή να πεις κάτι σε κάποιον, καν’το τώρα γιατί αν το αφήσεις για μετά δεν θα γίνει ποτέ.

3. Μη σκέφτεσαι μόνο, πέρνα στη δράση
Σκέφτεσαι να αλλάξεις χώρα, να μετακομίσεις, να ψάξεις μια νέα σχολή, ένα νέο αυτοκίνητο ή οτιδήποτε; Ε, λοιπόν τέρμα οι πολλές οι σκέψεις, δεν υπάρχει ο «τέλειος χρόνος» για να ξεκινήσεις κάτι, γιατί αυτός είναι ΤΩΡΑ. Αν αφήσεις κάτι για την επόμενη εβδομάδα ή μήνα δεν θα περάσεις στη πράξη ποτέ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!