tromaktiko: Ποιο κοινό λάθος κάνεις τον χειμώνα και γερνάει την επιδερμίδα σου

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ποιο κοινό λάθος κάνεις τον χειμώνα και γερνάει την επιδερμίδα σου



Υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε όλοι στην περιποίηση της επιδερμίδας μας τώρα τον...
χειμώνα και καλό θα ήταν να σταματήσουμε να το κάνουμε.

Κάθε εποχή απαιτεί και τη δική της ρουτίνα περιποίησης. Για παράδειγμα τον χειμώνα χρησιμοποιούμε πιο συχνά ενυδατική κρέμα και lip balm απ’ ότι κάνουμε την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι όμως από εμάς έχουμε την τάση να παραλείπουμε ένα πολύ σημαντικό προϊόν και αυτό δεν είναι άλλο από το αντηλιακό.


Είναι λογικό να θυμόμαστε να φοράμε το αντηλιακό μας το καλοκαίρι όταν ο ήλιος μας το υπενθυμίζει καθημερινά. Αλλά τον χειμώνα και κυρίως τις πολύ κρύες μέρες που ο ήλιος δε θέλει για κανένα λόγο να εμφανιστεί, δεν σκεφτόμαστε ότι η επιδερμίδα μας χρειάζεται αντηλιακό.

Σύμφωνα με ειδικούς, οι ακτίνες UVA εξακολουθούν να υπάρχουν όλο το χρόνο. Ο δερματολόγος Dr Phillip Levy, αναφέρει ότι: «Οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν ότι στις χαμηλότερες θερμοκρασίες δεν χρειάζεται να προστατεύουν το δέρμα τους από τις ακτίνες UV. Αυτό μπορεί να είναι σωστό όταν πρόκειται για τις ακτίνες UVB, οι οποίες είναι υπεύθυνες για εγκαύματα, αλλά όχι τόσο για τις ακτίνες UVA – τις “ακτίνες γήρανσης”».

Στην πραγματικότητα, η τοποθεσία επηρεάζει αρκετά το πόσο εκτεθειμένοι είμαστε στην ακτινοβολία UV. Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι περισσότερο εκτεθειμένη όταν είσαι στην παραλία και κάνεις ηλιοθεραπεία, αλλά κάνεις λάθος γιατί σύμφωνα με τον δερματολόγο είσαι περισσότερο εκτεθειμένη όταν είσαι κάπου με χιόνι. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς χιονοδρομικό κέντρο, βεβαιώσου ότι θα έχεις μαζί σου και ένα αντηλιακό. Κάτι που φαίνεται να ισχύει και για τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Ας μη ξεχνιόμαστε ζούμε στην Ελλάδα, μια χώρα που ο ήλιος δε μας λείπει ποτέ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!