tromaktiko: Οι ψυχολόγοι σου λένε τις φράσεις που δείχνουν ότι δεν σ’ αγαπάει πια

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Οι ψυχολόγοι σου λένε τις φράσεις που δείχνουν ότι δεν σ’ αγαπάει πια



Έχεις χρόνια σχέση και τον τελευταίο καιρό έχεις την εντύπωση ότι κάτι έχει αλλάξει. Απ’ την άλλη, ο σύντροφός σου... δεν σου δείχνει κάποια εμφανή σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά και ζεις τον τελευταίο καιρό μέσα στις αμφιβολίες. Φυσικά, αυτό που σου προτείνουμε είναι να πας να του μιλήσεις, αλλά πριν απ’ αυτό μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις φράσεις που σου λένε οι ψυχολόγοι ότι δείχνουν πως δεν σ’ αγαπάει πια.
“Δεν χρειάζεται να σου δώσω εξηγήσεις”

Φυσικά, ο σύντροφός σου δεν θα περάσει από ανάκριση και δεν χρειάζεται να σου εξηγήσει τα πάντα που κάνει, αλλά είναι φυσιολογικό να σου πει πώς πέρασε τη μέρα του ή να μοιραστεί μαζί σου κάποιο πρόβλημα που έχει. Εάν δεν θέλει να το κάνει, τότε πιθανότατα δεν ενδιαφέρεται όσο νομίζεις πια… Ή απλά ποτέ δεν ενδιαφερόταν.
“Δεν είναι πρόβλημά μου!” Ή “Είναι δικό σου πρόβλημα!”

Τέτοιες λέξεις είναι ένα σαφές σημάδι ότι μια σχέση πλησιάζει προς το τέλος της. Εάν ο σύντροφός σου δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματά σου, ακόμα και αν του ζητάς βοήθεια, τότε δεν έχει πια συναισθήματα για σένα.


“Αν δεν σου αρέσει, βρες κάποιον άλλο”

Ένα τέτοιο άτομο δεν θέλει να αλλάξει και ειλικρινά πιστεύει ότι πρέπει να ζήσεις με τα ελαττώματά του. Εάν δεν σου αρέσει, είσαι ελεύθερη να φύγεις, είναι η φράση που σου λέει χωρίς να κάνει την παραμικρή προσπάθεια να σε κρατήσει κοντά του. Γιατί να θέλεις να μείνεις εσύ;
“Δεν σε πιστεύω”

Αυτά τα λόγια λέγονται συνήθως από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα ίχνος εμπιστοσύνης ή θέλουν να έχουν το πάνω χέρι. Απαιτούν δικαιολογίες σε καταστάσεις που δεν έκανες κανένα λάθος. Πιθανότατα, όμως, αυτό το άτομο ψάχνει μόνο έναν λόγο για να τσακωθεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!