tromaktiko: Η γυναίκα που έγινε άντρας στα 39 - Η συγκλονιστική ιστορία από την Κρήτη

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Η γυναίκα που έγινε άντρας στα 39 - Η συγκλονιστική ιστορία από την ΚρήτηΣπάνε" τα δεσμά για 39χρονο...
μια ιστορική δικαστική απόφαση στην Κρήτη αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Τέλος στα δύσκολα χρόνια που πέρασε μπαίνει, για έναν 39χρονο, που πλέον μπορεί να νομιμοποιήσει αυτό που ο ίδιος γνωρίζει από τότε που γεννήθηκε: πως αν και γεννήθηκε κορίτσι ... δεν είναι.

Της-του άρεσε να φοράει παντελόνια, να παίζει playmobil και να κάνει ποδήλατο. Τις κούκλες τις απεχθανόταν. Ήθελε να συναναστρέφεται μόνο με αγόρια και ένιωθε έλξη για τα κορίτσια. Όσο μεγάλωνε και έβλεπε το σώμα της-του να αλλάζει, τρελαινόταν. Της-του έφταιγαν όλοι και όλα. Δεν μπορούσε να το δεχθεί, ένιωθε μίσος για τον ίδιο του τον εαυτό και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να «θάψει» τα θηλυκά χαρακτηριστικά του. Μεγάλωσε, σπούδασε σε ένα δύσκολο αντικείμενο, προσπάθησε να ανοίξει τα φτερά του, όμως πάντα σκόνταφτε σε ένα μεγάλο αλλά…

Σε ό,τι και να έκανε στην καθημερινότητα ττης, από το να συστηθεί σε κάποιον άγνωστο, να κάνει μία νέα γνωριμία, μία συναλλαγή σε τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία, να ταξιδέψει αεροπορικώς μέχρι να στείλει βιογραφικό για την δουλειά του, τον καθόριζε η θηλυκή του ταυτότητα και όχι το πώς αισθανόταν ή το πώς έδειχνε εμφανισιακά. Είχε κλειστεί στον εαυτό της και είχε απομονωθεί στο σπίτι ττης. Απέφευγε να κάνει νέες γνωριμίες για να μην συστήνεται και «καθηλώθηκε» επαγγελματικά ακριβώς για τους ίδιους λόγους.

Πλέον μία σημαντική απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου - που αποκαλύπτει σήμερα η Πατρίς και η Ευ.Καρεκλάκη- «σπάει» τα δεσμά του 39χρονου που είναι πλέον σε θέση να επαναπροσδιορίσει το φύλο του, να κάνει δηλαδή αλλαγή φύλου και να διορθώσει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης-βάπτισης, χωρίς να υποβληθεί σε αφαίρεση γεννητικών οργάνων.

Πρόκειται για μία απόφαση που ανοίγει στην Κρήτη το δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις, ενώ όπως αναφέρει η "ΠΑΤΡΙΣ", ήδη έχουν υποβληθεί αιτήσεις και απ’ άλλους Κρητικούς, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν αλλαγή φύλλου χωρίς να υποβληθούν σε υστερεκτομή.

Την υπόθεση χειρίστηκε δικαστικώς ο δικηγόρος Απόλλωνας Καλογερόπουλος. «Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που για λόγους υγείας, ψυχολογικούς ή οικονομικούς, αδυνατούν να υποστούν την χειρουργική επέμβαση, να τακτοποιήσουν ένα κυρίαρχο θέμα για τη ζωή τους, όπως αυτό».

Τώρα πια, επειδή τα δικαστήρια θεωρούν ότι είναι υπέρμετρα επαχθές για την ψυχολογία και την υγεία του ατόμου να προβεί σε υστερεκτομή, αρκούνται στη μαστεκτομή και στην ορμονοθεραπεία, όπως συνέβη και στην περίπτωση του 39χρονου.

Όσο για τον 39χρονο... δεν βλέπει, όπως εξομολογείται στην «Πατρίδα», την ώρα που θα πάρει στα χέρια του τα διορθωμένα έγγραφα στα οποία θα αναγράφεται ως άρρεν ώστε να μπορεί πλέον να κινείται ελεύθερος όπου επιθυμεί, χωρίς ντροπή και άγχος.
     Εδώ σχολιάζεις εσύ!