tromaktiko: Σχετικά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σχετικά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους



Θα απαντήσω σε κάποια σημεία που τέθηκαν:
1) Στην Ελλάδα 1 στους 10 είναι Δημόσιος Υπάλληλος, άρα η πλειοψηφία είναι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι. Μπορεί να υπάρχει ένα ποσοστό που μπήκε με εξετάσεις (βλ. καθηγητές, δάσκαλοι μέσω Α.Σ.Ε.Π.) όλοι οι άλλοι όμως είναι οι υπηρέτες των κομματικών συμφερόντων, που βρήκαν μία άκρη και μπήκαν στο Δημόσιο. ΑΡΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!

2) Η νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, είναι μπείτε στο Δημόσιο για να σωθείτε. Μία νοοτροπία που καλλιεργήθηκε και καλλιεργείται συνεχώς, που είναι πρωτοφανής και μοναδική στην Ευρώπη. Ποιός δεν θέλει να είναι σε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον, να μην κάνει τίποτα, να ξέρει ότι κανείς και ποτέ δεν πρόκειται να τον απολύσει και ο μισθός του, ο κόσμος να καταρρέει δίπλα του, θα τον πάρει (ας μην μιλήσω για επιδόματα κτλ). ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ πχ ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3) Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται εδώ στο Τρομακτικό για έναν σημαντικό λόγο, ότι εμείς τα κακόμοιρα του Ιδιωτικού Τομέα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ!!!!!!! Γιατί ως γνωστόν, και στον Ιδιωτικό τομέα υπάρχουν οι γνωριμίες, και αμόρφωτοι άνθρωποι που έχουν καίριες και υψηλές θέσεις, αλλά εκεί όπως ανέφερε και ο φίλτατος συνομιλητής (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_6818.html) δεν μας νοιάζει γιατί τον πληρώνει η ιδιωτική επιχείρηση για να κάθεται!!!!! ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ, ΝΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ!!!!

4) Όσον αφορά στον κύριο (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_6509.html#more) μάλλον δεν κατάλαβε καθόλου το ύφος το ειρωνικό όταν έλεγα ότι πρέπει όλοι οι υπάλληλοι (ανεξαρτήτως Δημοσίου ή Ιδιωτικού Τομέα) να έχουν ίσα δικαιώματα και συμπεριφορά. Ποιά κατσίκα του γείτονα? με δουλεύεις. Στο κάτω κάτω εγώ σε πληρώνω και μου την λες και από πάνω??? Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι εμείς του Ιδιωτικού Τομέα αισθανόμαστε σαν τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!

Έπειτα, και εσείς οι καθηγητές ανήκετε στο ευρύ σύνολο του Δημοσίου Τομέα, βέβαια δεν παίρνετε υψηλούς μισθούς (βλ. Τελωνεία, Εφορίες, Υπ. Οικονομικών και Εξωτερικών, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ), αλλά ανήκετε και εσείς εκεί. Σοβαρολογώντας, γνωρίζω καλά ότι για το λειτούργημα που κάνετε ο μισθός σας δεν είναι υψηλός εν συγκρίσει με άλλους που δεν έχουν καν πτυχίο και παίρνουν πάνω από 2-3,000 ευρώ το μήνα!!! Αλλά αν θέλατε μπορούσατε να πάτε και σε ένα Ιδιωτικό Σχολείο, που εκεί οι μισθοί είναι πιο υψηλοί αλλά άλλες οι συνθήκες!!!!
Και αφού προτιμήσατε το ανθρώπινο ωράριο και την σιγουριά θα υποστείτε και την μείωση του μισθού και των επιδομάτων σας ως φυσικό επακόλουθο!!!!! ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ωράριο: 7,00-2,00) ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ? ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 7 ώρες και παίρνει 1500 με 4000!!!!! ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ????????????????


Ευχομαι να υπαρξει καποτε στην ελλαδα ενα τετοιο εργασιακο περιβαλλον στον ιδιωτικο τομεα και να παψει η νοοτροπια του να χωθουμε στο δημοσιο και να καθομαστε για να μας πληρωνουν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι !!!! Η ουσια αυτη ειναι !! Ας σταματησει η αδικια, οι πολιτικες γνωριμιες και η αναξιοκρατια μπας και παμε μπροστα!!! Ισοτητα για ολους !!! Βαρεθηκα να πληρωνω ανθρωπους για να καθονται, και να μην προσφερουν κανενα εργο, και να κλαιγονται απο πανω!!!!!!!
Κομμενα πια τα δανεικα!!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!