tromaktiko: Αφορά την απάντηση προς στρατιωτικούς

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Αφορά την απάντηση προς στρατιωτικούς



Σχετικά με τον-ην ΕΠΟΠ που σε λίγο θα μας πει ότι κάνει και χάρη που είναι στο στρατό...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_8603.html
1.ναι φίλε/φίλη βγήκαν χιλιάδες προκυρήξεις για τους ΕΠΟΠ, για να μπεί μέσα στο στρατό κάθε καρυδιάς καρύδι. ΝΑΙ δεν αντέχω να παρακαλέσω τον καθένα για να με βάλει μέσα στην προκήρυξη, και να πάρω μια ειδικότητα που δεν έχει τρέξιμο και δεν έχει αγχος, δεν παρακαλάω τον βουλευτή της περιοχής μου να με βοηθήσει να με πάρουν, και όταν αυτό γίνει να τον παρακαλέσω ξανά μπας και καταφέρω να πάω σε καμμιά αποστολή στο εξωτερικό γιατί ο μισθός εκεί πάει Χ2 . Να παρακαλέσω τον κάθε πολιτικάντη για να παρω μια καλή μετάθεση , να βολευτώ.
Ναι δεν άντεξα την εύκολη λύση και προτίμησα να ΔΟΥΛΕΨΩ πραγματικες δουλειές 12-14 ωρες την μέρα να σπουδάσω , να μοχθήσω για να βγάλω το ψωμί μου όπως και τόσοι έλληνες παρά να ρίξω τον αυτοσεβασμο μου. Γιατί το να μπεις σαν ΕΠΟΠ δεν χρειάζεται και πτυχίο αστροφυσικής ούτε έχει κάποια ιδιαίτερα κριτήρια επιλογής .
προτιμώ τον δύσκολο δρόμο και να είμαι περήφανος παρά να ρίξω τον αυτοσεβασμό μου .
Ας πάμε και στην συνέχεια

2. Από πού και ως που εσύ είσαι σακατεμένος , όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις την φυσική κατάσταση και το σωματικό σου βάρος είναι πολλαπλάσιο από αυτό που επιτρέπει ο κανονισμός, (ναι έχετε και κανονισμό που το αναφέρει σε περίπτωση που δεν το ξέρεις)
Είσαι επαγγελματίας οπλίτης που σημαίνει ότι το σωστό σωματικό βαρος και η άρτια φυσική κατασταση είναι το Α και το Ω, και όπως όλοι ξέρουμε ένας στους δύο ΕΠΟΠ δεν είναι
Σου φταίει κανείς
Όταν στις ασκήσεις είσαι με το τσιγάρο τον καφε και την τυρόπιτα στο χέρι?
3.μιλάς για 7 υπηρεσίες το μήνα, εγώ απ΄οσο ξέρω στις περισσότερες μονάδες ο μέσος όρος υπηρεσιών είναι 4 αντε και κάπου να είναι 5 εσύ το 7 που το βρήκες? Εξάλλου υπηρεσία με ύπνο , laptop, ταινίες και καφέ τι σόι υπηρεσία είναι? Χώρια τις απαλλαγές που παίρνεις,
4.Μας αναφέρεις ότι είσαι μακρυά από το σπίτι σου, το ήξερες, ήταν γνωστό από την αρχή γιατι γκρινιάζεις αφού έκανες την επιλογή σου . Δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλα υπαρχουν και άλλα επαγγέλματα όπου λείπεις μακρυά από το σπίτι σου για καιρό.
5.αναφέρεις ότι στις υπηρεσίες σου δεν παίρνεις ούτε 1 ευρώ, θα σε ρωτήσω κάτι άλλο στις ασκήσεις δεν παίρνεις λεφτά? Λίγα αλλά παίρνεις.Κάθε μήνα δεν υπάρχουν τα επιδόματα παραμεθορίου ? το επίδομα κίνησης περίπου 100 ευρώ το μήνα δεν το αναφέρεις?
Μήπως θές να αναφέρουμε και το οικονομικό τομέα ? Έχεις παράπονα που ένας Ανθυπολοχαγός που μόλις βγαίνει από την σχολή μετα από 4 χρόνια σπουδών και αρκετούς βαθμους πάνω από σένα μόλις και μετά βίας έχει μια διαφορά των 100 ευρώ.
Η να σε συγκρίνω με ένα ιδιωτικό υπάλληλο?
6. αναφέρεσαι για καθημερινά 8ωρα , ξέρεις υπάρχει κόσμος που δουλεύει 10-12 ώρες την ημέρα μακρυά από τους δικού του αυτοί ψυχή δεν έχουν? Η το πενθήμερο 8ωρό σου φαίνεται βαρύ
7. Ανέφερε μου ποιες είναι οι ευθυνες, ενός ΕΠΟΠ , ενώς κληρωτού και ενώς αξιωματικού.
Να σε βοηθήσω ο ΕΠΟΠ με των κληρωτό έχουν τις ίδιες ευθύνες και τα ίδια δικαιώματα αφου η μονη σας διαφορά είναι ότι εσύ είσαι επαγγελματίας στρατιώτης ( δλδ πληρώνεσαι) .οι αξιωματικοί σαν στελέχη έχουν σαν περισσότερες ευθύνες και αρμοδιοτήτες.
Ναι δεν είσαι στέλεχος στρατίωτης απλός φαντάρος-φανταρίνα επί πληρωμή.
Αυτό είσαι.
Και φυσικά να γκρινιάζεις.
Παρεπιπτόντως στα 40 και στα 45 δεν μπορεις να βγεις στην σύνταξη ασχέτως ότι ακούγεται στους κύκλους των ΕΠΟΠ , συμφωνα με διάταγμα θα πρέπει να κλείσεις 35 χρόνια ενεργούς εργασίας σαν εποπ οπότε μην ονειρευέσαι για γρήγορη σύνταξη.
Δλδ 35 χρόνια φαντάρος θα είσαι
Αν ακόμα συνεχίζεις να γκρίνιαζεις τότε παραιτήσου έχεις δικαίωμα μετά από 7 χρόνια να το κάνεις, τόσα και τόσα άτομα το έκαναν, ( σκέψου μόνο πόσοι απέμειναν από τους ΕΠΟΠ 1ης γενιάς του 2000 αν θυμάμαι καλά). Ξέρεις δεν σε υποχρέωσε κανείς να πας ήταν δικιά σου επιλογή . αν και ειλικρινά δεν μου φαίνεσαι ότι μπορείς να αντέξεις στον πραγματικό κόσμο.
Μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου έξω και δεν ξέρεις τι γίνεται στην πραγματική ζωή, εξάλλου γι αυτό έγινες ΕΠΟΠ για να πληρώνεσαι και να κάθεσαι,
Για σένα και τους όμοιους σου που πιστεύετε ότι πρέπει να σας είμαστε και υπόχρεοι.
Και συνήθως ο κόσμος τα βάζει και με άτομα συναδέλφους σας που είναι σωστοί και επαγγελματίες στην δουλειά τους και είναι κρίμα γι αυτούς. Κάποιοι με την νοοτροπία την δικιά σου χαλάνε το όνομα των ενόπλων δυνάμεων
Γίνε καλύτερος /η επαγγελματίας αντί να γκρινιάζεις και κοίταξε να τιμάς το εθνόσημο που φοράς ,ένα εθνόσημο που έχει ποτιστεί με το αίμα χιλιάδων ελλήνων, είσαι Έλληνας-νίδα στρατιώτης , αλλιώς ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!