tromaktiko: Σχετικά Η δημοκρατία πρώτα καταλύθηκε από τους διαδηλωτές

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Σχετικά Η δημοκρατία πρώτα καταλύθηκε από τους διαδηλωτές



Διαβάζω και ξαναδιαβάζω ο συγκεκριμένο άρθρο και προσπαθώ να καταλάβω αυτός που το έγραψε πόσο ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι...
Αφορά το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_4631.html
Αγαπητέ ... όχι δε μου είσαι αγαπητός.
Φίλε ... μπα ούτε φίλος μου θα μπορούσες να είσαι.
Τέλος πάντων ότι και να είσαι θα σου κάνω την εξής ερώτηση.
Ξέρεις Ελληνικά;
Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ;
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια.
Διάβασε παρακάτω και την ετοιμολογία της άσχετε.
ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και «κράτος» (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία). Ο όρος επινοήθηκε κατά τον πέμπτο αιώνα π.Χ., στην κλασική Ελλάδα, και χρησιμοποιήθηκε κατ' αντιδιαστολή με τη μοναρχία, την αριστοκρατία και την ολιγαρχία. Σήμερα, στην καθομιλουμένη, χρησιμοποιείται συνήθως κατ' αντιδιαστολή με τον όρο δικτατορία. Η λέξη «κράτος» είναι μία απροσδόκητα σκληρή λέξη. Στις λέξεις «μοναρχία» και «ολιγαρχία» το δεύτερο συνθετικό «άρχω» σημαίνει «κυβερνώ, οδηγώ, κυριαρχώ». Είναι πιθανό ο όρος «δημοκρατία» να επινοήθηκε από τους δυσφημιστές της που απέρριπταν την πιθανότητα μίας, ούτως ειπείν, «δημαρχίας». Οποιαδήποτε κι αν ήταν η αρχική απόχρωση, ο όρος υιοθετήθηκε από τους Αθηναίους δημοκρατικούς ώστε να δηλώνει «το πολίτευμα εκείνο στο οποίο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια της συνέλευσης των εχόντων πολιτικών δικαιώματα». Η λέξη παρουσιάζεται στον Ηρόδοτο, που έγραψε μερικά από τα πρωιμότερα σωζόμενα γραπτά, αλλά ίσως δεν χρησιμοποιήθηκε πριν το 440-430 π.Χ. Δεν είναι σίγουρο ! ότι η λέξη χρησιμοποιήθηκε από τη  στιγμή της γέννησης της δημοκρατίας, αλλά από το 460 π.Χ. γνωρίζουμε την ύπαρξη του ονόματος «Δημοκράτης», που προφανώς δόθηκε από τους γονείς στο παιδί τους ως ένδειξη δημοκρατικής νομιμότητας.
Όταν λοιπόν διαβάσεις αυτά τα παραπάνω και αν θέλεις να εμβαθύνεις στα περί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αν και δε το νομίζω, άνοιξε και κανένα λεξικό. και αν δεν έχεις μπες στο GOOGLE.GR γράψε την ΙΕΡΉ αυτή λέξη και θα δεις πολλά. Και αν και πάλι σου είναι και αυτό δύσκολο τότε μπες σε αυτό το σύνδεσμο. http://el.wikipedia.org/

Αναγνώστης

----------------------

αφορα το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_4631.html τι λες ρε φιλε για κουνα καλα το κεφαλι σου. αυτο το πολιτευμα που εχουμε αυτη την στιγμη δεν ξερω τι ειναι παντως δημοκρατια δεν ειναι σιγουρα. οι δημοκρτικοι θεσμοι εχουν ηδη καταπατηθει βαναυσα. μηπως και να ζητησουμε και συνωμη σε ενοχλησαμε ?. εχεις καταλαβει τι συμβαινει? πρωτοι οι βο(υ)λευτες κατελυσαν το συνταγμα μπηκαμε στο δντ χωρις την απαραιτητη συγκαταθεση του λαου απεφασισαν και διαταξαν (δικτατορια) μας κοροιδεψαν μας χτυπησαν μας προδοσαν.απο ποτε το ξεπουλημα της χωρας θεωρειτε δημοκρατικος θεσμος? τα γραφομενα σου ειναι οτι ποιο αισχρο εχω διαβασει απο τοτε που μπηκαμε σε αυτη την περιπετεια.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!