tromaktiko: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 7η Γιορτή Ροδάκινου στο Βελβεντό

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 7η Γιορτή Ροδάκινου στο Βελβεντό



Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 η «Γιορτή Ροδάκινου» που διοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά στο Βελβεντό.  Η Γιορτή ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Αυγούστου... με την εκδήλωση – ημερίδα «Ροδάκινο: Μνήμες και Σύγχρονη πραγματικότητα» στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, όπου οι συγκινητικές αφηγήσεις παλαιότερων Βελβεντινών για τη διαδικασία παραγωγής του ροδάκινου και την ανάπτυξη της συνεταιριστικής ιδέας και του συνεταιρίζεσθαι στο Βελβεντό συνδέθηκαν με την ενδιαφέρουσα εισήγηση του κ. Σκαρλάτου Παντελή, Γενικού Διευθυντή της «Οικονομοτεχνικής» Ε.Π.Ε. με θέμα «Η εξωστρέφεια ως διέξοδος από την κρίση. Ελληνικά Προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης».

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του τριημέρου περιελάμβανε επίσης σειρά μουσικών εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία και στην περιοχή φυσικού κάλλους του «Σκεπασμένου», περίπτερο γευσιγνωσίας, όπου οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα ενώ παράλληλα τους προσφέρονταν και ειδικά διαμορφωμένη σακούλα με φρούτα, μαρμελάδα και έντυπο υλικό από τους διοργανωτές, εκθετήρια δημιουργημάτων τοπικών καλλιτεχνών, δράση δημιουργικής απασχόλησης παιδιών καθώς επίσης και παρασκευή και προσφορά μαρμελάδας και άλλων εδεσμάτων από τις γυναίκες του Βελβεντού.  Το χαρακτηριστικό της φετινής Γιορτής Ροδάκινου, πέρα από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών – ιδιαιτέρως από τη γύρω περιοχή - που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό, ήταν η τεράστια συμμετοχή των εθελοντών μας, οι οποίοι τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά τις ημέρες της Γιορτής συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της.

Ευχαριστήρια οφείλουμε ως Οργανωτική Επιτροπή σε όλους τους χορηγούς, στα μέλη των Συλλόγων, της Νεολαίας, της Κίνησης Γυναικών, στα παιδιά της μουσικής ομάδας «Πασπαρτού» (νέοι μουσικοί με καταγωγή από το Βελβεντό) που συγκροτήθηκε αυθόρμητα και εθελοντικά χαρίζοντάς μας μια υπέροχη βραδιά την Κυριακή το βράδυ στο «Σκεπασμένο», καθώς και στους δεκάδες εθελοντές που εργάστηκαν σκληρά για την οργάνωση και την πραγματοποίηση της Γιορτής.  Για όλους εμάς η φετινή διοργάνωση ήταν ένα στοίχημα, το οποίο κερδήθηκε με την ενεργοποίηση και την εθελοντική προσφορά όλων των δυνάμεων του Βελβεντού, οι οποίες ακόμα και στις δύσκολες αυτοδιοικητικές και όχι μόνο συνθήκες που βιώνουμε και παρ’ όλες τις αντιξοότητες που ως «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» αντιμετωπίζουμε, αποδεικνύουν ότι μπορούν να λειτουργούν, να δημιουργούν και να αγωνίζονται.

"Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού"
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!