tromaktiko: Καταγγελία για σεκιουρητάδες στο River Party Νεστορίου-Καστοριάς

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Καταγγελία για σεκιουρητάδες στο River Party Νεστορίου-Καστοριάς



Αυτή την περίοδο βρίσκεται εν εξέλιξη στο Νεστόριο Καστοριάς σε ένα πανέμορφο χώρο το 33o River Party, ένας θεσμός κατά τον οποίο... δίνονται συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών ενώ παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα κατασκήνωσης σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν το river party καθόλη τη διάρκεια του.

Ενώ η διοργάνωση είναι άψογη όσον αφορά τα καλλιτεχνικά δρώμενα, παρατράγουδα παρατηρούνται στο έλεγχο που προσπαθεί να κάνει η εταιρεία security στους εισερχόμενους στον χώρο αφού χωρίς να είναι αστυνομικοί, παρά υπάλληλοι μιας εταιρείας security, προβαίνουν σε ελέγχους αποσκευών χωρίς να έχουν καμία δικαιοδοσία να κάνουν κάτι τέτοιο παραβιάζοντας κατάφορα τα δικαιώματα ανθρώπων που έρχονται να παρακολουθήσου τις συναυλίες . Αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό όχι τόσο για λογούς ασφάλειας, όπως επικαλούνται, αλλά κυρίως για να αποτρέψουν το να εισάγει κάποιος τρόφιμα και ποτά και απέξω μέσα στο χώρο, ώστε να γίνεται κατανάλωση από τις εκεί επιχειρήσεις, έξαλλου στους 99 από τους 100 ελέγχους καταλήγουν στο να παρακρατήσουν πατατάκια, καμία φέτα ψωμί και καμιά μπύρα. Είναι λογικό να προσπαθούν να διασφαλίσουν την επένδυση τους αλλά το θέμα είναι ποια μέσα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν για να το κάνουν αυτό. Ασκώντας παράνομα ελέγχους σε αποσκευές? Εκμεταλλευόμενοι την άγνοια τους των εισερχομένων στο χώρο ή και και τη διάθεση τους να εμπλακούν σε καυγά?

Συγκεκριμένα χτες το βράδυ και όσον αφορά εμένα σε απόπειρα έλεγχου που έγινε για να ψάξουν μια τσάντα την οποία κουβαλούσα αρνήθηκα ευγενικά και ζήτησα ο έλεγχος να γίνει από αστυνομικό. Τότε ήρθε ο υπεύθυνος ασφάλειας και δίνοντας ένα ρεσιτάλ παραλογισμού μου είπε ότι αν δεν μου ψάξουν τα πράγματα δεν θα έμπαινα στο χώρο παρότι είχα νομίμως προμηθευτεί εισιτήριο. Δηλαδή μου έλεγε να του επιτρέψω παρανόμως να ψάξει τα πράγματα μου δεν με άφηνε να περάσω στο συναυλιακό χώρο πράγμα για το οποίο είχα ήδη πληρώσει το νόμιμο αντίτιμο. Προφανώς ο εν λόγω κύριος δεν γνώριζε ότι αυτό αποτελεί άρνηση παροχής υπηρεσιών και διάκριση σε βάρος πολιτών. Όταν του εξήγησα το νόμο πάνω στο παραλήρημα του μου είπε «Εγώ αυτόφωρο θα πάω εσύ στο χώρο δεν θα μπεις» πράγμα που φυσικά με εξέπληξε διπλά το να ακούς από ένα μεσήλικα άνθρωπο που και λόγω και της θέσης ως υπεύθυνος ασφαλείας θα περίμενε κανείς να ακούει πιο σοβαρά πράγματα, καθώς δεν καταλάβαινα το πως αν πήγαινε αυτός αυτόφωρο θα έχανα εγώ το νόμιμο δικαίωμα μου να εισέρθω στο χώρο. Συνεχίζοντας το ρεσιτάλ παραλογισμού του λέγοντας πως ο χώρος είναι ιδιωτικός και ότι μπορεί να βάλει ότι κανόνες θέλει?!?!? Εγώ αναρωτιέμαι σε έναν ιδιωτικό χώρο εντός της ελληνικής επικράτειας παύουν να ισχύουν οι νομοί του κράτους? Είναι ισχυρότεροι οι εσωτερικοί κανονισμοί μιας επιχείρησης από τους νομούς του κράτους? Μέσα σε ένα ιδιωτικό χώρο μπορεί να σου κάνουν σωματικό έλεγχο ή να ψάχνουν τα πράγματα σου υπάλληλοι μιας εταιρείας security?

Στην συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία από εμένα και αφού μίλησε με τον μέχρι πρότινος αδιάλλακτο υπεύθυνο ασφαλείας, δίνοντας του να καταλάβει ότι θα πήγαινε αυτόφωρο αν επέμενε στις θέσεις του, έψαξε τα πράγματα μου (οι αστυνομικοί) και αφού άφησα ένα ενεργειακό ποτό έξω (δεν πουλάνε μέσα στο χώρο των συναυλιών) λόγω της πολιτικής της εταιρείας εισήρθα κανονικά στο χώρο.

Γνωρίζει η διοργανώτρια η εταιρεία LIFE2 (κοινοπραξία των εταιρειών “On Stage” και “People”) τον τρόπο που λειτούργει ο συγκεκριμένος κύριος που έχει ορίσει ως υπεύθυνο ασφαλείας ή ακόμη χειρότερα έχει δώσει η ίδια η εταιρεία τέτοιες εντολές στο συγκεκριμένο κύριο? Αυτός είναι ο σεβασμός της προς τους χιλιάδες πελάτες της που κατέκλεισαν το Νεστόριο Καστοριάς για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις? Ο εισαγγελέας Καστοριάς γνωρίζει για τις παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρούνται στο Νεστόριο Καστοριάς από τους εργαζόμενους της εταιρείας security?

Επειδή είμαι σίγουρος ότι ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων υπηρεσίας της διοργανώτριας αρχής θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα θα είμαι εδώ για να του ανταπαντήσω ώστε να φανεί όλη η αλήθεια.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!