tromaktiko: "Υποβρύχιες" φωτιές για Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλο και Μεϊμαράκη

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

"Υποβρύχιες" φωτιές για Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλο και Μεϊμαράκη



Βαριές πολιτικές ευθύνες καταλογίζουν τα μέλη της επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, που ερεύνησαν το σκάνδαλο των υποβρυχίων... στους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας κ.κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Η σχετική έκθεση κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο και είναι αξιοσημείωτο ότι ζητείται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου «να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας, εκτιμώντας ότι τα στοιχεία που αναδεικνύονται από την εξέταση των συμβάσεων θα διευκολύνουν την απόδοση ευθυνών σε βάρος όλων των ενδεχομένων δεδομένου ότι τα συμβατικά κενά και ελαττώματα συνδέονται κατά τη εκτίμηση της επιτροπής με τον χρηματισμό προσώπων που ερευνά η εισαγγελική αρχή».

Πάντως, το κείμενο καταγράφει τις αδυναμίες των συμβατικών όρων, αδράνειες, συγχύσεις και αναποτελεσματικότητα ως προς την ικανότητα του υποβρυχίου «Παπανικολής» οι οποίες είχαν «αντίκτυπο στην εξέλιξη και των δύο συμβάσεων με τελική συνέπεια παρα την καταβολή του ποσού των 105.000.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2009, η ελληνική πλευρά να βρεθεί ενώ είχε καταβάλει συνολικά 2.033.100.000 ευρώ και για τις 2 συμβάσεις αντιμέτωπη με την καταγγελία της σύμβασης από τους αναδόχους…»

Να σημειωθεί πως οι βουλευτές των κομμάτων θα μελετήσουν την έκθεση και εφ όσον θεωρήσουν ότι απαιτείται σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης θα καταθέσουν σχετική πρόταση.
http://www.briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!