tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "Ποιά Μύκονος; Πάτμος!"

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "Ποιά Μύκονος; Πάτμος!"



Τα τελευταία 25 χρόνια διατηρώ εξοχικο στο ομορφότερο κατά τη δική μου γνώμη νησί της χώρας μας, τη Μύκονο.(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_9425.html)
Σέβομαι την άποψη σου διαφωνώ όμως με τον τρόπο που εκφράστηκες.
Καλώς ή κακώς η Μύκονος είναι ένας προορισμός στον οποίο θα περάσεις καλά ΜΟΝΟ αν έχεις χρήματα.
Εάν δεν έχεις τα απαιτούμενα χρήματα μπορείς να επιλέξεις άλλους προορισμούς όπως για παράδειγμα την μελαγχολική κατά τη γνώμη μου Πάτμο.
Εκατοντάδες κόσμος έχει γράψει σε αυτό το blog πως δεν μπορούμε όλοι οι άνθρωποι να χαιρόμαστε τις ίδιες ανέσεις. Νομίζω είναι λογικό ένας εφοπλιστής να ζει πιο άνετα από έναν οικοδόμο. Αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα ο εφοπλιστής να μπορεί να επισκευθεί μέρη τα οποία ο οικοδόμος ακόμα και αν τα επισκευθεί δεν θα περάσει καλά, όσο όμορφο και αν είναι.
Η Μύκονος λοιπόν όπως γνωρίζουμε είναι ένα ξερονήσι με άγρια ομορφιά και πανέμορφες παραλίες.
Σε αυτό λοιπόν το ξερονήσει είτε το θέλεις είτε όχι περνάνε καλά ΜΟΝΟ όσοι έχουν χρήματα να ξοδέψουν. Δεν ήταν τυχαία η Μύκονος την δεκαετία του 60 ο καλοκαιρινός προορισμός των πλουσιών μέχρι και των βασιλιάδων όλων των χωρών.
Αντίθετα η Αιγιάλη της Αμοργού είναι ο προορισμός των κουλτουριάρηδων και των επαναστατών που την βγάζουν με τον καφέ στο χέρι.
Οπότε εάν εσύ πήγες στη Μύκονο με την έκφραση του κακομοίρη και φοβούμενος μην σου πουν 7 ευρώ αντί για 4 ευρώ που έχεις μάθει να πληρώνεις τον καφέ σου τότε δεν σου φταίει κανείς αλλ η νοοτροπία και οι επιλογές σου.
Έτσι ακριβώς όπως φαίνεσαι έτσι σε αντιμετωπίζουν. Η Μύκονος είναι γνωστή για την ποιοτική της εξυπηρέτηση, άρα φαντάσου για να παραπονεθείς για την εξυπηρέτηση μάλλον και ο δικό σου τρόπος δεν θα ήταν και ο καλύτερος.
Γιατί εγώ όλα αυτά τα χρόνια είτε τρώω σε σουβλατζίδικο είτε στο καλύτερο ψαράδικο του νησιού έχω την ίδια αντιμετώπιση.
Τέλος, άνθρωποι σαν εσένα ποτέ δεν θα μάθουν τις ομορφίες του νησιού και ο λόγος είναι απλός.
Σαν τσούρμο έρχονται όλα τα νούμερα της Αθήνας με 10 ευρώ στην τσέπη και την βγάζουν από το πρωί έως το βράδυ στη χώρα του νησιού και στις κοσμοπολίτικες παραλίες.
Εμ δεν είναι εκεί η ομορφία αγαπητέ μου. Αλλά σε μέρη που ΕΥΤΥΧΩΣ ο αγανακτισμένος Νεοελληνάρας δεν γνωρίζει και εύχομαι να αργήσει πολύ ακόμα να μάθει.
Καλά να περνάς λοιπόν στην Πάτμο και σε παρόμοια νησάκια :)

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!