tromaktiko: Ελλάς Ελλήνων Χρεοκοπημένων

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ελλάς Ελλήνων Χρεοκοπημένων



Μόλις χθες προσλήφθηκε στη ΔΕΗ ένα παλικάρι με 9.000 ευρώ το μήνα, ενώ ένα σωρό άλλοι βαφτισμένοι σύμβουλοι διατηρούν...
και αυξάνουν τις αμοιβές τους εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο τις εναπομείνουσες επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου μέχρι να πουληθούν οσονούπω στους ε-π-ε-ν-δ-υ-τ-έ-ς (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η λέξη ¨επενδυτής¨ φαντάζει ως ¨αγιογδύτης¨).
Τεράστια ποσά δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια σε μάνατζερς, σε συμβούλους και σε μελέτες, όλα από ξένα δανικά λεφτά και να που φτάσαμε. Αυτοί τ’ άρπαξαν, αλλά ο λογαρισμός ήρθε στο λαό, γιατί τα δάνεια συνάπτονται στο όνομα του Ελληνικού Λαού. Που σκέψη να εξαναγκασθούν να τα γυρίσουν πίσω και να πληρώσουν και τα σπασμένα των πράξεών τους.
Έχουμε και τους νεοφώτιστους επενδυτές που τρέχουν να αρπάξουν ότι έχει το Δημόσιο, τραίνα, αεροδρόμια, λιμάνια, νοσοκομεία, ηλεκτρικό, Πανεπιστήμια και ένα σωρό άλλα που με τόσους κόπους και θυσίες οι προγονοί μας κατάφεραν να φτιάξουν για να αποκτήσει αυτή η φτωχή πατρίδα μια μικρή οντότητα.
Το ποιόν αυτών των επενδυτών φαίνεται από τα έργα τους αφού οι μόνες επενδύσεις τους ήταν καφετέριες, φαγάδικα, κέντρα διασκέδασης, εμπορικά μαγαζιά, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και κάθε άλλου βλακώδους εισαγόμενου είδους, προκαλώντας τεράστια αιμορραγία στην πατρίδα.
Ούτε μια παραγωγική επένδυση στην ίδια τους τη χώρα. Μόνο επιδοτήσεις από τις φορολογίες μας, προνόμια και ξεκοκάλισμα των κοινοτικών κονδυλίων και να που φτάσαμε. Παράτησαν όλες τις ΒΙΠΕ άδειες και ερημωμένες, παρόλο που άρπαξαν όλες τις επιδοτήσεις και δεν ζητήθηκε λογαρισμός από κανέναν. Αυτό θα πει διαπλοκή. Τώρα χάρη σ’ αυτούς πληρώνουν όλοι οι Έλληνες τα σπασμένα.
Κανένας όμως απ’ αυτούς δεν διαμαρτύρεται για τις παχυλές αμοιβές στελεχών οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου γιατί τους θέλουν χορτάτους αφού φροντίζουν τα συμφέροντά τους, πως δηλαδή οι επιχειρήσεις αυτές θα καταλήξουν στα χέρια τους. Μόνο οι αμοιβές των υπαλλήλων τους πείραξαν που κοιτάνε να τους εξαθλιώσουν, αφού δεν κόβει η γκλάβα τους να επιχειρήσουν σωστά και τίμια στην παγκόσμια αγορά. Ούτε ένα κιλό λαδάκι δεν μπορούν να πουλήσουν, ούτε ένα αγροτικό προϊόν στους ξένους, μόνο εδώ κάνουν τους καμπόσους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μάθανε την εύκολη τέχνη των εισαγωγών και όχι των εξαγωγών. Ελάχιστοι οι εναπομείναντες σωστοί Έλληνες επιχειρηματίες.
Και επειδή το έργο έχει ξαναπαιχτεί μόλις λεηλατήσουν τις επιχειρήσεις του Δημοσίου πάλι θα τις παρατήσουν για να τις αναλάβει το κράτος, δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι Έλληνες πατριώτες, που έχουμε κάθε λόγο ως τωρινοί ιδιοκτήτες να προστατεύσουμε.

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!