tromaktiko: Παπαδημούλης: Όχι στην κινεζοποίηση των μισθών

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Παπαδημούλης: Όχι στην κινεζοποίηση των μισθών



Βολές κατά της μεταβατικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις συζητήσεις περί κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού...
του κατώτερου εγγυημένου μισθού, αλλά και των ωριμάνσεων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

«Η εκβιαστική απειλή του Πρωθυπουργού προς τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους ότι, εάν δεν δεχτούν τις μειώσεις μισθών, δηλαδή να "αυτοχειριαστούν", τότε θα τους "δολοφονήσει" η ίδια η κυβέρνησή του μειώνοντας τους μισθούς με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θυμίζει τις πιο άγριες και ανώμαλες συνθήκες του εμφυλίου πολέμου και των δικτατοριών που βίωσε ο λαός και η χώρα μας», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματιος, Δ. Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού και των κομμάτων που στηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση «να κινεζοποιήσουν», όπως είπε, τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας.

«Οι λαϊκές δυνάμεις και οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους "θα τους στείλουν στον αγύριστο" και θ' ανοίξουν το δρόμο για την ανάδειξη μίας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης, που θα τους σώσει από την πείνα και θα προωθήσει, ξεκινώντας με τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την απελευθέρωση από τα μνημόνια και την τρόικα, νέες ελπιδοφόρες προοπτικές παραγωγικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!