tromaktiko: Τα κλειστά επαγγέλματα και τα...οφέλη τους

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Τα κλειστά επαγγέλματα και τα...οφέλη τους



Για να διαφωτίσουμε λίγο το θέμα με τα κλειστά επαγγέλματα. Όταν λέμε ότι ένα επάγγελμα είναι κλειστό σημαίνει ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται να βγάλει μία άδεια για φορτηγό π.χ δεν μπορεί να πάει στη νομαρχία για να ζητήσει να του εκδώσουν μία νέα άδεια αλλά θα πρέπει να την αγοράσει από κάποιον που την έχει ήδη και ενδιαφέρεται να την πουλήσει.
Αυτό συνέβη και παλαιότερα με τα ταξί για τον λόγω ότι αυτά είχαν αρχίσει να αυξάνονται ανεξέλεγκτα. Αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν οι τιμές των αδειών να έχουν ανέβει στα ύψη μιας και ο ένας πούλαγε στον άλλο σε εξωφρενικές τιμές, μαύρη αγορά δηλαδή με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό…
Ουσιαστικά ο μόνος αναίμακτος τρόπος για να πάρεις μια τέτοια άδεια σε κάποιο κλειστό επάγγελμα είναι να στην μεταβιβάσει ο πατέρας σου. Αν δεν είσαι τόσο τυχερός θα αναγκαστείς να αγοράσεις μία στην μαύρη αγορά, συνήθως μεταξύ 150.000 και 200.000 και για να εξηγήσουμε γιατί είναι εξωφρενική η τιμή να ένα παράδειγμα, η τιμή για μια άδεια ταξί που έπαιρνες παλιά από τη νομαρχία ήταν περίπου 60.000. Δίκαιο ή άδικο τα συμπεράσματα δικά σας.



Φω.Κ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!