tromaktiko: Επιστολή από αναγνώστη

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Επιστολή από αναγνώστη



Στις 21-08-2009 έκανα αίτηση μεταφοράς του πρακτορείου ΟΠΑΠ λόγω έξωσης , λήξη συμφωνητικού και ασυμφωνίας με τον ιδιοκτήτη που είχα από το κατάστημα που διατηρούσα το πρακτορείο μου εδώ και 40 χρόνια. Το υπό εξέταση πρακτορείο αυτό απομακρυνόταν από 4 άλλα πρακτορεία και θα γειτνίαζε μόνο με 1 του οποίου θαμώνας ήταν ο τέως υφυπουργός κ. Μπέζας .
Στις 15-09-2009 έγιναν μετρήσεις από υπάλληλο της ΟΠΑΠ των αποστάσεων των υφιστάμενων πρακτορείων και του υπό εξέταση καταστήματος το οποίο πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για πρακτορείο ΟΠΑΠ ( απόσταση από άλλα πρακτορεία – εμβαδόν – λειτουργικότητα – αμιγές κατ/μα )

Όλως τυχαίως στις 15-09 ο τέως υφυπουργός κ. Α. Μπέζας ενώ βρισκόταν σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στο νομό Θεσπρωτίας , υπέγραψε 2 υπουργικές αποφάσεις που η μία αφορούσε την μη τήρηση βιβλίων και την μη απόδοση ΦΠΑ για τον Συνεταιρισμό πρακτόρων (ΣΕΠΠΠ) και η δεύτερη αφορούσε την αναστολή της φορολογίας των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ .

Οι μετρήσεις που έγιναν από τον υπάλληλο της ΟΠΑΠ στις 15-09 πραγματοποιήθηκαν με μεθοδευμένο και παράνομο τρόπο προκειμένου να είναι μεροληπτικές εναντίον μου . Συγκεκριμένα η υφιστάμενη απόσταση επιμηκύνθηκε και η απόσταση μεταξύ του πρακτορείου που θα γειτνίαζα συρρικνώθηκε .

Συνέπεια των παραπάνω ήταν η απόρριψη του αιτήματος μου από το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ μετά από αρνητική εισήγηση της επιτροπής πρακτορείων στις 23-09-2009 .

Από τις 05-10-2009 ίσχυσαν τα ασφαλιστικά μέτρα του ιδιοκτήτη στο παλιό μου κατάστημα και δεν μπορούσα να λειτουργήσω το πρακτορείο ΟΠΑΠ και στις 13-11-2009 έγινε οριστική έξωση και αποβολή από αυτό .

Αν και από 25-09-2009 είχα αιτηθεί 2 φορές την επανεξέταση του αιτήματος μεταφοράς λόγω της επικείμενης αλλαγής της διοίκησης του Οργανισμού μέχρι τις 23-02-2010 δεν πραγματοποιήθηκε καμία επιτροπή πρακτορείων .

Στην επιτροπή τις 23-02 παρότι είχα κληθεί για να εξεταστεί το αίτημα μου δεν μπόρεσα να παραστώ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών .

Παραβρέθηκα στον ΟΠΑΠ στις 25-02 και με δέχτηκε το μέλος της επιτροπής κ. Ευάγγελος Τσαμπούλας ο οποίος διέταξε υπάλληλο του ΟΠΑΠ να πραγματοποιήσει επαναμέτρηση των αποστάσεων των υφιστάμενων πρακτορείων και του υπό εξέταση καταστήματος . Πράγματι ο υπάλληλος ήρθε όμως για να καλύψει τις προηγούμενες παράνομες μετρήσεις από τις 15-09-2009 επισημαίνει πάλι μια παράνομη μέτρηση με το κοντινότερο πρακτορείο από το υπό εξέταση κατάστημα μου .

Στις 08-04-2010 παραβρέθηκα πάλι στην επιτροπή πρακτορείων προκειμένου να επανεξεταστεί το αίτημα μεταφοράς μου , αλλά το μόνο που δεν συζητήθηκε ήταν αυτό .

Αυτό έγινε γιατί η εισηγήτρια κ. Κάραλη ανέφερε εσκεμμένα σαν πρώτη και μικρότερη την παράνομη μέτρηση και με πολύ ταχύ και πρόχειρο τρόπο τις άλλες 2 πραγματικές και νόμιμες μετρήσεις και έτσι παρέμεινε στα μέλη της επιτροπής η εντύπωση ότι η προηγούμενη απόρριψη ήταν σωστή , πράγμα που δεν συμβαίνει .

Τα μέλη της επιτροπής έπειτα από αυτή την εισήγηση αναλώθηκαν στην απαίτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μου που προέκυψαν από την μη λειτουργία του πρακτορείου μου με επακόλουθο την εισπρακτική μου ανικανότητα . Να σημειωθεί ότι τη ρύθμιση χρέους που είχα από το 2007 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009 τηρούσα με συνέπεια .

Η προφορική απάντηση της επιτροπής ήταν : « εξόφλησε τα ληξιπρόθεσμα και ΘΑ δούμε για τη μεταφορά »

Όλη αυτή η εναντίον μου συμπεριφορά και από τον ΟΠΑΠ και από την ομοσπονδία πρακτόρων είναι απόρροια του ρόλου και της μεσολάβησης του γειτνιάζοντα πράκτορα κ. Θεόφιλου Νοτίδη μεταξύ συνδικαλιστών της ομοσπονδίας πρακτόρων και διοικούντων του ΟΠΑΠ με τον τέως υφυπουργό κ. Μπέζα προκειμένου να υπογράφούν οι δύο πιο πάνω υπουργικές αποφάσεις .

Μετά από αυτή την απάντηση και γνωρίζοντας ότι είναι άδικη η απόφαση της επιτροπής , απέστειλα το θέμα μου και στο γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας και από εκεί με διαβεβαίωσαν ότι θα προωθήσουν ξανά το θέμα μου στον ΟΠΑΠ προκειμένου να δοθεί μια δίκαιη λύση .

Ακόμη αιτήθηκα και εξεδόθη εισαγγελική παραγγελία με αρ. πρωτ. 21794 25/6 για την έγγραφη γνωστοποίηση των μετρήσεων των υφιστάμενων αποστάσεων στην περιοχή της Ηγουμενίτσας καθώς και τον τρόπο μέτρησης που έγιναν ( συνήθης πορεία πεζού ) .

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου στον ΟΠΑΠ , παρά τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου , παρά την εισαγγελική παραγγελία , παρά τις οχλήσεις των ανώτατων θεσμών το αίτημα μου ήταν στα συρτάρια των γραμματέων των διευθυντών του ΟΠΑΠ .

Στις 30/06 η κ. Ευγενία Παπαθανασοπούλου . ειδική σύμβουλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ , μας « μάντρωσε » στο γραφείο της προκειμένου να μην παραστούμε στην επιτροπή πρακτορείων γενικών και ειδικών θεμάτων για να εκθέσουμε τα στοιχεία μας , αλλά τα παρέλαβε η ίδια για να τα προωθήσει στο Δ.Σ. .

Στις 01/07 σε ραντεβού που είχαμε με την κ. Αγγελοπούλου ( διευθύντρια δικτύου ) και τον κ. Γιαμπουρά ( προϊστάμενος διεύθυνσης πρακτορείων ) μας διαβεβαίωσαν , μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις , ότι θα επανεξεταστεί το θέμα μου στην προσεχή επιτροπή την οποία μέχρι τη συνεδρίαση της θα πραγματοποιηθεί νέα αυτοψία στις υφιστάμενες αποστάσεις και στους τρόπους μέτρησης .

Στις 14/07 όμως χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία νέα αυτοψία και χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην πρώτη εισήγηση της επιτροπής ,σύμφωνα με την εισηγήτρια κ. Δαμοπούλου , δηλαδή με τα ίδια μέτρα που είχαν καταγράφει στις 25/02 , χωρίς να αναφερθούν πουθενά τα δικά μας στοιχεία .

Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την επιτροπή στις 08/04 δεν μου επιτράπηκε να παραστώ .

Έτσι , μετά από την αρνητική εισήγηση της επιτροπής το Δ.Σ. επικύρωσε την απόρριψη της μεταφοράς του πρακτορείου μου με αρ. εγγ. Α 20100723-13778 .

Είναι απορίας άξιο πως ένας Οργανισμός επισημαίνει σαν απόσταση μια απόσταση που δεν τηρεί τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών και κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα κάποιου που θέλει να μεταβεί από το ένα πρακτορείο στο άλλο .

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός της υπόθαλψης από τον Οργανισμό ενός πρακτορείου που δεν είναι σύμφωνο ως προς την λειτουργία του και ως προς τον κανονισμό αλλά και ως προς την σύμβαση πρακτόρων ΟΠΑΠ και προκαλεί ακόμα και φορολογική παράβαση .

Σαν συνεργάτης 40 και πλέον χρόνων περίμενα από τον Οργανισμό να είχα αν όχι μια προνομιακή , τουλάχιστον δίκαιη αντιμετώπιση στο θέμα της μεταφοράς και όχι την απαίτηση της καταβολής της ληξιπρόθεσμης οφειλής μου , οφειλής που προήλθε από την 10μηνη μη λειτουργία του πρακτορείου μου, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα της μεταφοράς μου .

Η δυνατότητα της καταβολής της ληξιπρόθεσμης οφειλής λόγω της οικονομικής μου δυσπραγίας εδώ και 10 μήνες δεν είναι δυνατή .

Επανέρχομαι στο αίτημα της μεταφοράς , ζητώ να λειτουργήσει το πρακτορείο μου στη νέα διεύθυνση και ένα μήνα μετά την επαναλειτουργία του την έναρξη πληρωμής των ληξιπρόθεσμων δόσεων Οκτωβρίου έως και Σεπτεμβρίου . Στο ποσό της οφειλής ζητώ να συμψηφιστεί το ποσό των 4.695 € και να έρθει πάλι σε ισχύ για τη χρήση πιστωτικού ορίου η επιταγή που έχω καταθέσει στον Οργανισμό στις 10 - 04 - 2008 με ποσό 5.000 € .

Αναλαμβάνω την πληρωμή των τόκων υπερημερίας για τους 10 αυτούς μήνες που θα παραταθεί η διάρκεια αποπληρωμής της συνολικής οφειλής .

Η απώλεια για τον Οργανισμό , εάν γίνει δεκτό το αίτημα μεταφοράς και επαναλειτουργίας του πρακτορείου μου στην νέα διεύθυνση καθώς και η ρύθμιση αποπληρωμής που ζητάω τώρα , θα είναι μηδενική . Ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσω ποτέ να αποπληρώσω το χρέος μου προς τον Οργανισμό , καθώς τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι ήδη υποθηκευμένα και δεν έχω άλλα εισοδήματα. .

Ζητώ την δίκαιη , επιεική , ανθρώπινη και με κατανόηση ενέργεια του Οργανισμού η οποία θα λύσει το πρόβλημα ζωτικής σημασίας για μένα και εισπρακτικής για τον Οργανισμό . 
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!