tromaktiko: ΑΛΑΛΟΥΜ...ΑΛΑΛΟΥΜ!

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΑΛΑΛΟΥΜ...ΑΛΑΛΟΥΜ!



Το θυμάστε το τραγουδάκι του Δάκη. Ε λοιπόν πείτε μου δεν κολλάει στην τωρινή κατάσταση? Πραγματικό μπάχαλο. Και το μπάχαλο σαφώς δεν προέρχεται από την πλευρά των απεργών , καθώς αυτοί καλώς ή κακώς επέλεξαν αυτήν την εποχή για την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση και τα ούτως ή άλλως αντιλαικά μέτρα που μας πλήτουν όλους.

Φυσικό είναι πως κάθε κλάδος που θέλει να πάρει έστω το μικρότερο από τα αιτήματά του επιλέγει τον τρόπο και τον χρόνο πίεσης . Ειναι απολύτως λογικό. Και δεν θυμάμαι όταν τα παιδιά μας είχαν γίνει καθημερινοί βολταρίζοντες εκδρομείς στην περίφημη απεργία των καθηγητών , να διαμαρτύρεται κανείς , ούτε και όταν οι φαρμακοποιοί κατέβασαν τα ράφια δεν μας ζάλισαν τα ΜΜΕ με τον κίνδυνο να χαθούν ηλικιωμένοι που έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη κάποια φάρμακα ( Βέβαια ποιός τους λογαριάζει αυτούς τώρα !!!!) Τώρα όμως που τα καγιεν έμειναν και δεν ανεβοκατεβαίνουν την παραλιακή και τα κλαμπ , τα σκάφη έδεσαν στις μαρίνες και χάθηκε η Μύκονος για το ΠΣΚ , μας πόνεσε εεε?
Εξάλλου ποιός σας είπε κύριοι των ΜΜΕ οτι ο μέσος πολίτης έχει σα χόμπι να γεμίζει το ρεζερβουάρ του οχήματός του μιά φορά την βδομάδα? Σεις δεν κάνατε άραγε δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για τον φουκαρά τον Έλληνα που βάζει βενζίνη αξίας το πολύ των 10 ευρώ ?. Τι είχαμε τι χάσαμε . Σεις τώρα ορύεστε που δεν έχει λαχανάκια βρυξελών στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία στην Κρήτη στα οποία ο αλλοδαπός τουρίστας πληρώνει για 4 διανυκτερεύσεις 300 ευρώ και ο Έλληνας 800 . Τι είχαμε τι χάσαμε. Σεις δεν ρίχνατε δάκρυα και αναθέματα σε αυτούς που σκότωσαν 4 ψυχές στην Μαρφίν κατά την ογκώδη , εντυπωσιακή και δίκαιη πορεία -απεργία την άνοιξη? Αλλά τελικά για εσάς όποιος υπερβάινει το διήμερο της απεργίας του είναι κοινωνικά ανάλγητος. Ε τι είχαμε , τι χάσαμε.
Πέρα όμως από το τι είχαμε και χάσαμε , μερικά πραγματάκια είναι κωμικοτραγικά. Φύλλα πορείας λέει η κυβέρνηση και άμεση επίταξη των ΔΧΕ οχημάτων . Το ανακοινώνει προχθές , το επιβεβαιώνει εχθές αλλά κάνει τον Αμερικάνο περιμένοντας λέει τι θα πουν οι απεργοί στο Περοκέ αργά το απόγευμα . Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε . Και μετά αφού ανακοινώνεται η συνέχιση της απεργίας τρέχει και δεν φθάνει . ποιός θα κάνει τις επιδόσεις? Οι δικαστικοί επιμελητές θέλουν money γι αυτό το πράγμα , πολύ απλά γιατί είναι η δουλειά τους. Οπότε πάμε στο Police. Άντε τώρα βρες λίγο πριν την λήξη των χρονικών ορίων που επιτρέπεται μιά επίδοση εκατοντάδες ή χιλιάδες αστυνομικούς να τρέχουν να βρούν απεργούς .
Αν εσείς είσασταν ας πούμε κάτοικος της Ζανζιβάρης και μέσα από ένα site ή οτι άλλο μέσο τέλος πάντων διαβάζατε αυτά που συμβαίνουν σε κάποια χώρα που λέγετε Ελλάδα τι θα λέγατε ειλικρινά ?

ΑΛΑΛΟΥΜ... ΑΛΑΛΟΥΜ !!!!
George
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!