tromaktiko: Στα πλέι οφ η Ανόρθωση, δεν τα κατάφερε ο Απόλλωνας

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Στα πλέι οφ η Ανόρθωση, δεν τα κατάφερε ο Απόλλωνας



Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καφού που σημείωσε χατ τρικ, η Ανόρθωση νίκησε (3-1) την Σερκλ Μπριζ και πέρασε στα πλέι οφ του Europa League. Δεν τα κατάφερε ο Απόλλωνας Λεμεσού...
ΕUROPA LEAGUE 3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ)


ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: Αντώνης Παπαδόπουλος

Η Ανόρθωση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καφού που σημείωσε χατ τρικ, νίκησε με 3-1 την Σερκλ Μπριζ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και σε συνδυασμό με το 1-0 που είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι, πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League.

Η ομάδα από την Κύπρο στο 45+1 με κοντινό πλασέ του Καφού άνοιξε το σκορ, ενώ στο 60΄ με δυνατή κεφαλιά ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος. Ο Ατσεμπόνγκ με δυνατή κεφαλιά στο 73΄ μείωσε σε 2-1 για την Μπριζ. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 87' και πάλι ο Καφού και χάρισε στην Ανόρθωση την πρόκριση!

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αργκουέγιο, Μάρτινς, Λεϊβακαμπέσι, Κατσαβάκης, Γεωργίου, Γκαρσία, Λαμπάν, Σκοπελίτης (81'Πέδρο), Οκκάς (69'Μαραγκός), Ράμος (74'Φόδερινγχαμ), Καφού.

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ: Βέρμπιστ, Πόρτιερ (81'Βιάνερ), Εβενς, Βίνταρσον, Κορνέλις, Μπόι, Σερεμπρένικοφ(58'Νέτο), Κέλαρ, Ρεινάλντο, Ντα Ενο (62'Φαν Ένο), Ογούσοoy.



ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ-ΣΙΜΠΙΡ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Τσίρειο

Δεν τα κατάφερε ο Απόλλωνας Λεμεσού, που αν και νίκησε με 2-1 την Σιμπίρ στο «Τσίρειο» δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του «Europa League» καθώς οι Ρώσοι πέρασαν με το εκτός έδρας γκολ (1-0 το πρώτο ματς στην Ρωσία υπέρ τους).

Ο Σεμέδο άνοιξε το σκορ στο 12΄ εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ατόρνο, ενώ η Σιμπίρ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Μετβέντεφ στο 62΄. Ο Αντόνιο Νούνιες έδωσε ξανά το προβάδισμα στους κυπελλούχους Κύπρου. Από το 15΄ ο Απόλλωνας αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Καμίλ Κοσόφσκι για σκληρό μαρκάρισμα.. Να σημειώσουμε ότι στο 39΄ ο Ατόρνο με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σβαλόφσκι, Γκονζάλες, Κόλαρ, Νεβά, Μόρις, Κιντέρος, Οσενί (85΄ Μπανγκούρα), Κοσόφσκι, Ατόρνο, Νούνιες (81΄ Ογκμπούκε), Σεμέδο (78΄ Λόπεζ).

ΣΙΜΠΙΡ: Σολόσιν, Βάλεντιτς, Βίχοντιλ, Μπουχριάκοφ, Σουλένιν (46΄ Μακαρένκο), Κλιμαβίτσιους, Ναγίμπιν, Αστάφιεβ, Σίτσεκ (46΄ Ντεγκτγιάρεφ), Μεντβέντεφ, Σεφτσένκο (88΄ Φιλιπένκο)



Ο.Φ.Κ. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 1-5

ΓΗΠΕΔΟ: Ομλαντίνσκι

Πλάκα έκανε η Γαλατάσαραι, που διέλυσε στο «Ομλαντίνσκι» την ΟΦΚ Βελιγραδίου με 5-1 και σε συνδυασμό με το 2-2 του «Αλί Σαμί Γεν» πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League και θα βρίσκεται στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι Τούρκοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους Σέρβους και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Στο 11' μάλιστα έκαναν το 1-0 με τον Σαρπ, ενώ στο 22' ο Χάρι Κιούελ έγραψε το 2-0.

Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα από το Βελιγράδι κατάφερε να μειώσει με τον Νίκολιτς, ωστόσο όλα τελείωσαν για αυτούς όταν ο Νίκολιτς στο 57' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Κιούελ στο ίδιο λεπτά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-1. Το 4-1 για την «Γαλατά» έκανε στο 71' ο Τουράν, ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Μπαντάλ στο 81'.

Ο.Φ.Κ. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ: Σαράκοφ, Πέτκοβιτς, Νίκολιτς, Κετσόγεβιτς, Ρόντιτς, Σίμιτς, Ζεραβίτσα (74' Φιλίποβιτς), Τριβούνοβιτς, Κρστιτς (58' Σίντιτς), Μάρκοβιτς, Μίλιτς (74' Ίνιατς).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Ερτσετίν, Μπαλτά, Σαρίογλου, Τσετίν, Νιλ, Σαρπ, Ακμάν, Τσανα, Αρντά Τουράν (81' Αλί Τουράν), Οζκάν (61' Πίνο), Κιούελ (71' Μπαντάλ).



ΤΕΤΕΚΣ-ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: Φίλιπ Αρένα

Με δύο νίκες πέρασε από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League η Έλφσμποργκ. Οι Σουηδοί μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα, επικράτησαν με 2-1 της Τέτεκς και στον επαναληπτικό και θα βρίσκονται στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι πάντως μπήκαν πιο καλά στο ματς και προηγήθηκαν στο 3-1 με τον Στογιανόφσκι. Στο 43' η Έλφσμποργκ ισοφάρισε με τον Κουρμπέγκοβιτς, ενώ πήρε τη νίκη με τον Ζάβο στο 56'.

ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ- ΝΤΙΕΠΡ ΜΟΖΚΙΛΕΦ 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: Μπαζάλι

Η Ντιερπ Μοζκιλεφ νίκησε και εκτός έδρας, στο «Μπαζαλι», την Μπάνικ Οστράβα με 2-1 (1-0 το πρώτο παιχνίδι) και πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League με δύο νίκες. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 στο 24' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουρτσένκο, ενώ στο 26' η Μπάνικ έκανε το 1-1 με τον Ρέζνικ. Τελικά η Ντιεπρ πήρε τη νίκη με γκολ του Ζένκοβιτς στο 70'.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ντιναμό Στάντιουμ

Η Ντιναμό Μινσκ επικράτησε με 3-1 της Μακάμπι Χάιφα στο «Ντιναμό Στάντιουμ» και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, καθώς στο πρώτο ματς στο Ισραήλ είχε χάσει με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 26' με τον Ντβαλισβίλι, ενώ το 1-1 έκανε στο 35' ο Στρτακχάνοβιτς. Στο 54' και στο 90' ο Πουτίλο πέτυχε δύο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΚΑΡΑΜΠΑΧ-ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ 3-2

ΓΗΠΕΔΟ: Αζπρομστρόι Στάντιουμ

Η Καραμπάχ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League με δύο νίκες, καθώς επικράτησε με 3-2 της Βίσλα Κρακοβίας στο «Αζπρομστρόι Στάντιουμ» (1-0 το πρώτο παιχνίδι στην Πολωνία). Για την ομάδα από την Αρμενία τα γκολ σημείωσαν οι: 28' Ισμαίλοφ, 33' Αλίγιεφ, 35' Σάντιγκοφ. Για τους Πολωνούς σκόραραν οι: Μπρόζεκ 57' και Μπογκόσκι 88'.

ΔΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ-ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: Μπόρις Μπαιχάντζε Στάντιουμ

Η Στουρμ Γκραρτς έμεινε στο 1-1 στον επαναληπτικό με την Διναμό Τιφλίδας στο «Μπόρις Μπαιχάντζε Στάντιουμ» και σε συνδυασμό με τη νίκη που είχε πάρει με 2-0 στο «Άρνολντ Σβατσενέγκερ» πέρασε στα πλέι οφ του Europa League. Στο 11' ο Ρομερτίνιο έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε στο 40' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μουράτοβιτς. Να σημειώσουμε ότι η Διναμό τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι: Καχενισβίλι 39' και Κχαμαλάτζε 63'.

ΖΕΣΤΑΦΟΝΙ-ΛΙΒ ΚΑΡΠΑΘΙ 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Σέντραλ Στάντιουμ

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League πανηγύρισε η Λιβ Καρπάθι που επικράτησε και στον επαναληπτικό του «Σέντραλ Στάντιουμ» της Ζεσταφόνι με 1-0 (1-0 και το πρώτο παιχνίδι). Το γκολ πέτυχε ο Κοζάνοφ στο 90'.

***Να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά καθώς οι προβολείς στο στάδιο δεν λειτουργούσαν



ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ-ΑΛΚΜΑΑΡ 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: Γκάμλα Ούλεβι

Η Αλκμάαρ αν και έχασε με 1-0 από την Γκέτεμποργκ στο «Ούλεβι», πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, καθώς είχε νικήσει στην Ολλανδία τους Σουηδούς με 2-0. Το γκολ του παιχνιδιού σημείωσε ο Σελάκοβιτς στο 67'.

ΝΤΝΙΕΡΠ-ΣΠΑΡΤΑΚ ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: Ντνίπρο Αρένα

Η Ντνιέπρ Πετρόφσκ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, καθώς νίκησε με 2-0 την Σπάρτακ Ζλάτιμπορ (στο πρώτο παιχνίδι είχε χάσει με 2-1). Τα γκολ σημείωσαν οι: Σελένιοφ 45' και Χόλεκ 48'

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ-ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: Μπρόντμπι Στάντιουμ

Με δύο νίκες πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League η Μπρόντμπι, καθώς επικράτησε και στον επαναληπτικό της Μπουντούτσνοστ με 1-0 (2-1 το πρώτο παιχνίδι). Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 11' ο Τζάλοου.

ΛΟΖΑΝΗ-ΡΑΝΤΕΡΣ 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: Λα Ποντουάς

Η Λοζάνη έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Ράντερς στο «Λα Ποντουάς» και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη που είχε πάρει στο πρώτο παιχνίδι (3-2) πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 49' με τον Μοβσιγιάν, ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε στο 68' ο Τόσι.

ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ-ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ 3-3

ΓΗΠΕΔΟ: Σταντιονουλ

Στην επόμενη φάση του Europa League πέρασε η Τιμισοάρα που αν και αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 3-3 με την Μιλικόσκι, πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη που είχε πάρει στο πρώτο παιχνίδι με 2-1. Αιγιάλα 17', 20', 25' Ρίκετς τα γκολ για τους φιλοξενούμενους. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι: 53' Αξέντε, 80' Ζίκου, 92' Τσιζόφσκι.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ-ΟΥΤΡΕΧΤΗ 1-3

ΓΗΠΕΔΟ: Λέτζιγκρουντ

Εύκολα πέρασε στα πλέι οφ του Europa League η Ουτρέχτη! Η ομάδα από την Ολλανδία νίκησε και στον επαναληπτικό την Λουκέρνη με 3-1 (1-0 το πρώτο παιχνίδι) και πήρε την πρόκριση. 13' Ασαρέ, 22' Φαν Φόσβινκελ, 27' Σιμπελμπάουερ τα γκολ για τους Ολλανδούς. 54' Πατσαρ ο σκόρερ για την Λουκέρνη.



ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ-ΚΑΛΜΑΡ 5-2

ΓΗΠΕΔΟ: Γκεόργκι Ασπαρούτσοφ
Η Λέφσκι Σόφιας διέλυσε με 5-2 την Καλμάρ στον επαναληπτικό του 1-1 της Σουηδίας και πέρασε στην επόμενη φάση. Για τους Βούλγαρους σκόραραν οι: 12' Ντεμπελέ, 33' Μλαντένοφ, 70' Ντεμπελέ, 91', 92' Ίσα. Για την Καλμάρ πέτυχαν τα γκολ οι: 82' Γιοχάνσον, 84' Έρικσον.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!