tromaktiko: Καμια σκεψη επαναφορας του «10»

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καμια σκεψη επαναφορας του «10»



Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία σκέψη επαναφοράς του «10» για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ξεκαθάρισε η Αννα Διαμαντοπούλου.















Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το μέτρο ήταν αποσπασματικό και ουδέποτε οδήγησε σε αναβάθμιση της Παιδείας.
Αντίθετα, όπως εξήγησε, ακόμα και την εποχή που ίσχυε η βάση του «10», χιλιάδες θέσεις έμεναν κενές, ενώ μέχρι και πολύ πρόσφατα άνοιγαν νέα Τμήματα και ΤΕΙ σε πολλές περιοχές της χώρας.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, η υπουργός τόνισε ότι θα προχωρήσουν «θεμελιώδεις» αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Μεταξύ αυτών επανέλαβε τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και την αξιολόγηση, αλλά κυρίως τον «Καλλικράτη» στην Παιδεία με αλλαγές, συγχωνεύσεις ΤΕΙ ή και κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών.
Η ίδια δήλωσε αποφασισμένη να δείξει «σωφροσύνη και τόλμη», προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι υποψήφιοι μπήκαν σε Σχολές ακόμα και με βαθμό 0,9 η υπουργός απάντησε ότι στα Πανεπιστήμια οι υποψήφιοι μπαίνουν συνολικά με το βαθμό του Απολυτηρίου τους, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός αριστείας για πολλές σχολές.
Ομάδα του www.e-protasi.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!